ΕΛΛΑΔΑ

Με το χειρόφρενο στο χέρι οδηγοί ταξί-Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Με το χειρόφρενο στο χέρι οδηγοί ταξί-Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Με το χειρόφρενο στο χέρι βρίσκονται οι οδηγοί ταξί, καθώς όπως φαίνεται εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κάθε μορφής.

Οι αυτοκινητιστές ταξί χαρακτηρίζουν απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, κάνοντας λόγο για μία ασφυκτική φορολόγηση.

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΤΑ επισημαίνει ότι θα συγκαλέσει γενική συνέλευση προκειμένου να ενημερώσει όλα τα μέλη του για την κατάσταση και να αποφασιστεί κατόπιν η ακριβής μορφή των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, τα ζητήματα που «καίνε» τους οδηγούς ταξί είναι τα εξής:

- η ασφυκτική φορολόγηση ( 26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση)
- η μάστιγα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και η έλλειψη ακόμη και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους
- η ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που υπό την ανοχή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού υποκλέπτουν όλο το ποιοτικό έργο των ταξί.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ΣΑΤΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην ολοκληρωτική υποτέλεια. Το 95% της ελληνικής κοινωνία υποφέρει και λιμοκτονεί . Εσείς όμως λέτε ότι το σώσατε. Από τι άραγε; Σώσατε μόνο το 5%. Γι αυτούς δουλεύετε, αυτούς υπηρετείτε». Τέλος, στην ανακοίνωση οι αυτοκινητιστές ταξί καλούν την κυβέρνηση να αποχωρήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα να φύγετε. Πάρτε μαζί σας την τρόικα κι αφήστε μας να ζήσουμε. Η Ελλάδα που δεν σκύβει το κεφάλι είμαστε εμείς. Είναι ο λαός της. Αυτόν τον λαό τον ντροπιάσατε, τον ξευτιλίσατε, τον ισοπεδώσατε. Κι όλα αυτά γιατί σας πίστεψε. Φτάνει πια. Μέχρι εδώ».

Διαβάστε επίσης:

Χειροπέδες σε 12 οδηγούς ταξί που είχαν πειραγμένο ταξίμετρο