ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τα μπουρίνια... έρχεται καύσωνας!

Μετά τα μπουρίνια... έρχεται καύσωνας!

Σταδιακή βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα και απότομη άνοδος της θερμοκρασίας

“Φρένο” στα... τερτίπια του φαίνεται να βάζει ο καιρός που η αλήθεια είναι πως δεν θυμίζει και πολύ καλοκαίρι.

Οι βροχές και οι ξαφνικές μπόρες δείχνουν να σταματούν από σήμερα και δίνουν τη θέση του θέση τους στον καθαρό ουρανό και στη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η εβδομάδα αναμένεται ιδιαιτέρως ζεστή, με τον υδράργυρο να αγγίζει Τρίτη και Τετάρτη τους 38 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά περιμένουμε σήμερα Κυριακή 22 Ιουνίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και αυξημένα ποσοστά υγρασίας στα παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πολύ καλός ο καιρός και την Δευτέρα ενώ από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη έως και την Παρασκευή τη χώρα μας αναμένεται να επηρεάσει ένα έντονο κύμα ζέστης που κατά τόπους θα πληροί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί έως και καύσωνας.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο καλοκαίρι; Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες

Ιούνιος σαν… Σεπτέμβρης

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία