ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Θήβας στο Newsbomb.gr: Κλαίνε τα παιδιά-Φοβάμαι για το χειρότερο

Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Θήβας στο Newsbomb.gr: Κλαίνε τα παιδιά-Φοβάμαι για το χειρότερο

Λόγω έλλειψης... προσωπικού άφησαν τους μαθητές ενός ολόκληρου σχολείου στην ίδια τάξη

Όλοι οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας, στο Λουτουφί, έμειναν στην ίδια τάξη.

Το γεγονός αυτό συνέβη γιατί δεν παρακολούθησαν τις ώρες διδασκαλίας που ορίζει ο νόμος για κάθε διδακτικό αντικείμενο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Ο Διευθυντής του σχολείου, Αθανάσιος Τσεβάς μίλησε στον συντάκτη Κατσαρό Λάμπρο και του σκιαγράφησε λεπτομερώς την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

«Ενώ το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας είναι στις 30 ώρες καταφέραμε με πολλές προσπάθειες να κάνουμε 20 ώρες την εβδομάδα. Το εκπαιδευτικό προσωπικό που έπρεπε να έχουμε είναι 25 άτομα μαζί βέβαια με λογοθεραπευτές ή κάποιες άλλες ειδικότητες. Όπως καταλαβαίνετε και εσείς τα παιδιά αυτά έχουν ειδικές ανάγκες. Αντ' αυτού φέτος ολοκληρώσαμε τη χρονιά με μόλις 13 καθηγητές» τόνισε ο κ. Αθανάσιος Τσεβάς.

Μάλιστα όπως ανέλυσε ο ίδιος στο μάθημα της ζαχαροπλαστικής αντί να υπάρχουν 2 καθηγητές υπήρχε ο... κανείς ενώ σε αυτό της Κηπουρικής αντί για 2 διέθετε μόνη μία καθηγήτρια. Επίσης υπήρχε έλλειψη μαθηματικού, φιλολόγου και γυμναστή.

«Από το Σεπτέμβριο είχαμε ζητήσει από την δευτεροβάθμια να δώσει μία λύση στο πρόβλημα του σχολείου μας. Ζητήσαμε να απευθυνθούν στο υπουργείο προκειμένου να έρθουν καθηγητές στο σχολείο μας» είπε ο κ. Τσεβάς.

Ερωτηθείς για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά ο κ.Τσεβάς απάντησε «Φοβάμαι για το χειρότερο. Ιδιαιτέρως τώρα που έχουμε ακούσει ότι θα κόψουν κονδύλια του ΕΣΠΑ. Εμείς από αυτά καταφέρνουμε να τα βγάλουμε πέρα όσο μπορούμε.»

Το πιο συγκινητικό σημείο της συζήτησης όμως είναι όταν μιλά για τα παιδιά του, όπως τα χαρακτήρισε: «Τα παιδιά αυτά δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Στο σχολείο είναι το περιβάλλον τους. Περνούν όμορφα. Νοιώθουν απίστευτη ηρεμία. Να φανταστείτε ότι κλαίνε ότι δεν πηγαίνουν σχολείο. Στο σχολείο λειτουργούν με την προσωπικότητά τους. Δεν βιώνουν τον ρατσισμό που βιώνουν έξω από αυτό.»

Διαβάστε επίσης:

ΝΤΡΟΠΗ: Άφησαν τους μαθητές ενός ολόκληρου σχολείου στην ίδια τάξη

Πανελλήνιες 2014: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων!

Ρόδος: Αυτή είναι η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες–Συγκέντρωσε 19.848 μόρια

Κρήτη: Αγωνία για ένα τρίχρονο παιδάκι - Έπεσε από τα 6 μέτρα

Κέρκυρα: Εικόνες ντροπής-Μετέτρεψαν σε χωματερή ένα ολόκληρο αεροδρόμιο (vid)

Θρηνεί η Κρήτη: 3χρονο αγγελούδι πνίγηκε σε πισίνα