ΕΛΛΑΔΑ

Ο μαθητής που «άγγιξε» το άριστα χωρίς κανένα ιδιαίτερο!

Ο μαθητής που «άγγιξε» το άριστα χωρίς κανένα ιδιαίτερο!

Ο Γιάννης Ασμάνης είναι ο μαθητής που κατάφερει να «αγγίξει» σχεδόν το άριστα γράφοντας σε όλα τα μαθήματα 20 εκτός της Έκθεσης στην οποία έγραψε 19. Έγινε έτσι ο πρώτος των πρώτων της Χίου, όπου και πήγαινε σχολείο!

Παιδί στρατιωτικού και έχοντας αλλάξει μέχρι στιγμής πάνω από 7 σχολεία, η απόδοσή του στα μαθήματα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή και αξιέπαινη καθώς κατά τη διάρκεια του Λυκείου δεν έκανε ούτε 1 ώρα ιδιαίτερο μάθημα.

Ο ίδιος μιλώντας στο politischios.gr, για το μυστικό της επιτυχίας δήλωσε: «η αλήθεια είναι ότι δεν ένοιωσα ποτέ την ανάγκη να απευθυνθώ κάπου εκτός του σχολείου».

«Κατάφερα να παγιώσω τα προηγούμενα χρόνια ένα σύστημα μελέτης που με βοήθησε στην πορεία. Δεν περίσσευε χρόνος όμως ποτέ δεν αισθάνθηκα πιεσμένος και δεν οδηγήθηκα στα άκρα όπως για παράδειγμα να πίνω καφέ και άλλα παρόμοια», εξήγησε.

Με το βλέμμα πλέον στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών ο Γιάννης Ασμάνης έχει μπροστά του ακόμα μία πρόκληση καθώς είναι ένα από τα πέντε Ελληνόπουλα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν από 13 έως 20 Ιουλίου.

«Από το δημοτικό θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει κλίση προς τα συγκεκριμένα μαθήματα. Με βοηθούσαν να έχω μία πιο συγκροτημένη σκέψη και αυτό επιβεβαιώθηκε και στη μετέπειτα πορεία», είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με το μέλλον ο Γιάννης Ασμάνης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι στόχος του μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του είναι να παραμείνει και να δημιουργήσει στην Ελλάδα.

«Ελπίζω η Ελλάδα να μου δώσει την ευκαιρία», είπε κλείνοντας ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

ΝΤΡΟΠΗ: Άφησαν τους μαθητές ενός ολόκληρου σχολείου στην ίδια τάξη

Πανελλήνιες 2014: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων!