ΕΛΛΑΔΑ

20χρονος φοιτητής απειλούσε να γίνει ο μακελάρης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

20χρονος φοιτητής απειλούσε να γίνει ο μακελάρης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Απειλούσε μέσω facebook ότι θα τους σκότωνε όλους στο πανεπιστήμιό του - Πώς έφτασε στα ίχνη του η αστυνομία

Στη σύλληψη ενός 20χρονου φοιτητή προχώρησε σήμερα η ελληνική αστυνομία, ο οποίος απειλούσε δημοσίως μέσω του facebook ότι θα σκότωνε τους συμφοιτητές του, όπως έκανε ο Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία το 2011.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πειραιώς ενημέρωσαν από την περασμένη Παρασκευή τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Ελληνική Αστυνομία για τις απειλές του 20χρονου.

Απειλούσε τους πάντες

Το πανεπιστήμιο ενημέρωσε τις αρχές ότι το συγκεκριμένο άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων του συγκεκριμένου Πανεπιστήμιου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα και όπως προέκυψε το άτομο εκδήλωνε την πρόθεση για τις παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές, είναι φοιτητής του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Πώς έφτασαν στη σύλληψη

Το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε και η καταγγελία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας - του τόπου κατοικίας του ημεδαπού φοιτητή - τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην παραγγέλουσα Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντερς Μπρέιβικ τον Ιούλιο του 2011, τοποθέτησε βομβιστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο έξω από κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, Όσλο. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ατόμων. Στη συνέχεια, μετέβη στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, παριστάνοντας τον αστυνομικό, όπου πραγματοποιώντας μια μαζική σφαγή πυροβόλησε μέχρι θανάτου 69 ακόμη άτομα, πριν τελικά συλληφθεί από τις Νορβηγικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Πορτραίτα παιδιών που γλίτωσαν από το μακελάρη της Νορβηγίας

Το πανεπιστήμιο του Όσλο απέρριψε το αίτημα φοίτησης του Μπρέιβικ

Συνελήφθη ο εμπρηστής της καφετέριας του Τζαβέλλα

Ηλεία: Έκανε σπίτι… το αυτοκίνητό της (pics)