ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2014: Τα ειδικά μαθήματα λειτουργούν ανασταλτικά στην άνοδο των βάσεων

Βάσεις 2014: Τα ειδικά μαθήματα λειτουργούν ανασταλτικά στην άνοδο των βάσεων

Οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα αναμένεται να «συγκρατήσουν» τις βάσεις σε σχολές όπως η αρχιτεκτονική και οι ξένες φιλολογίες, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων των Πανελλαδικών είναι χειρότερες φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στατιστική ανάλυση, στο γραμμικό σχέδιο φέτος αρίστευσε το 3,75% των υποψηφίων από 8,75% πέρυσι. Από 15- 18 έγραψε το 23,06% των μαθητών (34,94 πέρυσι). Στα αγγλικά αρίστευσε μόλις το 1,66% (5,22% πέρυσι), ενώ από 15- 18 έγραψε το 18,33% (25,52% πέρυσι).

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του, ο ρυθμός υποβολής είναι έως τώρα ιδιαίτερα χαμηλός και καλεί τους υποψήφιους να προβούν σύντομα στην οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, ώστε να αποφευχθούν πιθανά τεχνικά προβλήματα στις οριστικοποιήσεις, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος τις τελευταίες ημέρες.

«Αλαλούμ» με τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Στον αέρα» είναι η διαδικασία των μετεγγραφών παιδιών πολύτεκνων, τρίτεκνων και των υπόλοιπων υποπεριπτώσεων (π.χ., δίδυμων αδελφών).

Και αυτό, διότι το σχετικό άρθρο 53 του νόμου 4264/14, που ψηφίστηκε πρόσφατα, επανέφερε τις μετεγγραφές, αλλά με μία κρίσιμη λεπτομέρεια.

Η μετεγγραφή πραγματοποιείται με απόφαση της γενικής συνέλευσης του τμήματος υποδοχής. Το ζήτημα, βέβαια, αφορά πρωτίστως τα κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ που δέχονται το μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων μετεγγραφής.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr και να δουν τη βαθμολογία τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2014: Κάνε κλικ εδώ και δες τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων