ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τους τραυματίες από την έκρηξη στο Ζευγολατιό

Αγωνία για τους τραυματίες από την έκρηξη στο Ζευγολατιό

Κρίσιμες ώρες για τα δύο παιδιά που νοσηλεύονται στην Εντατική

-Σε σοβαρή κατάσταση τόσο ο πατέρας όσο και ο θείος τους

Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας των τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιών, τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Πρόκειται για τον πατέρα και τον θείο των παιδιών, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, 13 και 8 ετών αντίστοιχα.

Ο διοικητής του Παίδων Αγία Σοφία, Μανώλη Παπασάββας χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση της υγείας των παιδιών, τα οποία νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στην Αθήνα. Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε πως η αναπνοή των παιδιών υποστηρίζεται μηχανικά, ενώ φέρουν στο κορμί τους πολλαπλά εγκαύματα. Σύμφωνα με τον κ. Παπασάββα, οι γιατροί εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Την ίδια στιγμή, σοβαρή κρίνεται και η κατάσταση της υγείας, τόσο του 40χρονου πατέρα και ιδιοκτήτη του εργαστηρίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Θριάσιο με εγκαύματα 90%, όσο και του 38χρονου αδελφού του, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρά επίσης κατάσταση.

Το χρονικό της αιματηρής έκρηξης

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν προκλήθηκε έκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην οικογενειακή επιχείρηση με τα πυροτεχνήματα. Την ώρα της έκρηξης τα δύο αδέρφια έπαιζαν ανέμελα στην αυλή του σπιτιού τους, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το εργοστάσιο, όταν έπεσαν πάνω τους θραύσματα, με αποτέλεσμα να υποστούν εγκαύματα 85% το αγοράκι και 60% το κοριτσάκι.

Ωστόσο, σοβαρά ερωτήματα "γεννά" το γεγονός, πώς το σπίτι βρισκόταν σε σχετικά κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο.

Τα αίτια του συμβάντος ερευνά η Ασφάλεια Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε εργοστάσιο Βεγγαλικών στο Ζευγολατιό – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν δυο παιδιά