ΕΛΛΑΔΑ

Ένστολοι: Ζητούν από Χαρδούβελη επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012

Ένστολοι: Ζητούν από Χαρδούβελη επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012

Εκπρόσωποι των ένστολων, μετέβησαν σήμερα στο γραφείο του Γκίκα Χαρδούβελη για να πληροφορηθούν σχετικά με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγιά τους.

Οι ένστολοι ζητούν συγκεκριμένα την επαναφορά των μισθών τους στο επίπεδο του Ιουλίου 2012 και την επιστροφή των αναδρομικών ποσών για όλο αυτό το διάστημα.

Αμέσως μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό, όπως ανέφεραν δεν έλαβαν κάποια ουσιαστική απόφαση. Ορίστηκε νέα συνάντηση για το πρωί της προσεχούς Δευτέρας, στην οποία θα είναι παρών και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσης, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ένστολων, πρέπει να υπάρξει άμεση επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, ενώ τα αναδρομικά μπορούν να δοθούν σε βάθος χρόνου.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ, από το βήμα του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ, ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των εν λόγω αποφάσεων.

Με τους εκπροσώπους των ένστολων να επισημαίνουν στο συγκεκριμένο ζήτημα, ότι η όποια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν μπορεί να αναιρέσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης:

Έφτιαξαν αγιογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (pics)