ΕΛΛΑΔΑ

Νέος εκβιασμός μέσω Facebook με θύμα στρατιωτικό

Νέος εκβιασμός μέσω Facebook με θύμα στρατιωτικό

Ένας 21χρονος απειλούσε τον 39χρονο ότι θα του απαγάγει τα παιδιά

-ΕΛ.ΑΣ.: Μην βάζετε φωτογραφίες των παιδιών στο Διαδίκτυο

Όταν ο 39χρονος αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα της Αττικής έβαλε φωτογραφίες δικές του και της οικογένειας του στο Facebook από τις διακοπές τους, δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Ένας 21χρονος άνεργος δημιούργησε δύο ψεύτικα προφίλ στο facebook με τις φωτογραφίες του 39χρονου, στα οποία δυσφημούσε τον στρατιωτικό. Ο νεαρός δράστης όμως δεν σταμάτησε εκεί, τηλεφώνησε επανειλημμένα στο θύμα, το οποίο είχε γνωρίσει στο παρελθόν και αφού του παρουσιάστηκε με άλλο όνομα του τον έβρισε και ζήτησε 1.000 για να διαγράψει τα ψεύτικα προφίλ, ενώ έφθασε στο σημείο να τον απειλήσει ότι θα του απαγάγει τα τρία του παιδιά !

Ο αξιωματικός του στρατού κατήγγειλε τον εκβιασμό στους αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι οποίοι αφού εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 21χρονου, τον συνέλαβαν προχθές στην Κόρινθο. Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM .

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο, βρέθηκαν οι φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στην επίμαχη ιστοσελίδα, προέκυψε ότι οι κλήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ενώ ταυτοποιήθηκε και η διαχείριση των δύο προφίλ από τον συλληφθέντα.

Ο 21χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΕΛ.ΑΣ.: Μη βάζετε φωτογραφίες των παιδιών στο Διαδίκτυο

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή την υπόθεση με τον 39χρονο στρατιωτικό, συμβουλεύει τους γονείς να μην βάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο, ειδικά από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, γιατί παραμονεύουν παιδόφιλοι και εκβιαστές και έτσι άθελα τους θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια τους τα παιδιά !

Σε περιπτώσεις πάντως τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461

Στέλνοντας e - mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη 34χρονου για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας