ΕΛΛΑΔΑ

Τα μπουρίνια «έπνιξαν» τη μισή Ελλάδα

Τα μπουρίνια «έπνιξαν» τη μισή Ελλάδα

-Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας

-Δείτε τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη

Ισχυρές βροχοπτώσεις, δυνατός αέρας, αστραπές και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλάζι συνέθεσαν το σημερινό σκηνικό του καιρού.

Το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τα δυτικά και βόρεια και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτοί που υπέστησαν το μεγαλύτερο σοκ ήταν οι αγρότες που είδαν στρέμματα καλλιεργειών να καταστρέφονται από το χαλάζι και τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι.

Κοζάνη

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δένδρα ξεριζώθηκαν, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε συνολικά 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια σπίτια στην πόλη της Κοζάνης.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο επιβάτες Ι.Χ. αυτοκίνητου που είχε ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένο δρόμο, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης η Πυροσβεστική και τεχνικά συνεργεία του δήμου Κοζάνης ήταν… στο πόδι για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Θεσσαλία

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στην περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου.

Οι αγρότες που περίμεναν σε λίγο καιρό να εισπράξουν τους κόπους τους, είδαν τις καλλιέργειές τους να παθαίνουν σοβαρές ζημιές.

Τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας θα φανούν με το φως της αυριανής ημέρας.

Φθιώτιδα

Σκοτείνιασε ο νομός Φθιώτιδας, με αστραπές και κεραυνούς να «σχίζουν» τον ουρανό από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (6/8).

Σε αρκετές περιοχές μάλιστα, όπως της Μακρακώμης, κοντά στο χωριό Αργύρια, και της Αμφίκλειας, η πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από κεραυνούς οι οποίοι συνόδευαν την ισχυρή χαλαζόπτωση.

Ευτυχώς πάντως δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο, εκτός από μια εκτροπή νταλίκας κοντά στην Αμφίκλεια, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο καιρός θα είναι άστατος και αύριο Πέμπτη στη Φθιώτιδα, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν στο βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με τους βοριάδες ωστόσο να μην ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στα πελάγη.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι απογευματινές μπόρες θα περιοριστούν στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι βοριάδες θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Αχαΐα

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων, προκαλώντας εκτεταμένες κατολισθήσεις, σε αρκετά σημεία πριν και μετά την Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου όπου έχουν αποκλειστεί αυτοκίνητα.

Συνεργεία του Δήμου Καλαβρύτων καταβάλλουν έτσι προσπάθειες να παραδοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία, ενώ με σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Γιώργου Λαζουρά, έχει ζητηθεί η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου.

Εύβοια

Ισχυρό μπουρίνι ξέσπασε από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (6/8) στην πόλη της Χαλκίδας, ενώ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» και τη Βόρεια Εύβοια, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Άγιο από πτώση κεραυνού.

Μέσα σε λίγη ώρα, η μέρα έγινε… νύχτα λόγω ισχυρής βροχόπτωσης που συνοδεύονταν από κεραυνούς και αστραπές.

Τα προβλήματα φυσικά δε θα μπορούσαν να λείψουν, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής πήρε «φωτιά» από τις ανεξέλεγκτες διακοπές ρεύματος.

c35bb875295eef25b9fc9e30c395363e XL

Μέτσοβο

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (6/8) στο Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα και σε άλλες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.

Μέσα σε λίγα λεπτά, μαύρα σύννεφα εξαφάνισαν τον ήλιο, ενώ ακολούθησε μία ακόμη σφοδρή καταιγίδα, η πολλοστή για το φετινό καλοκαίρι. Σε πολλές περιοχές μάλιστα, όπως στο Μέτσοβο (photo κάτω), αυτή συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση.

«Καλοκαίρι σαν το φετινό δε θυμόμαστε άλλο», αναφέρουν ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, σημειώνοντας ότι η ύπαιθρος πραγματικά «υποφέρει» καθώς από τις συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες…

Δείτε την εκπληκτική φωτογραφία που θυμίζει… χειμώνα!

2d0aa3d44016eca90c24a6ebb964f00e XL

Φθινοπωρινός ο καιρός και την Πέμπτη

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Πέμπτη στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει έως τους 30 με 31 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά :

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, που τις μεσημεριανές ώρες δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους έντονες. Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε αρκετές ώρες ηλιοφάνειας, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και στα ηπειρωτικά καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και κυρίως το μεσημέρι κατά τόπους βροχές και στα ορεινά καταιγίδες.

Στην Κρήτη τις μεσημεριανές ώρες θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 29 με 31 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στις Κυκλάδες θα σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις και βελτίωση από το απόγευμα. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες και θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται φθινοπωρινός, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές ή καταιγίδες τα ξημερώματα και τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία