ΕΛΛΑΔΑ

Μύρισε φθινόπωρο – Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα

Μύρισε φθινόπωρο – Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

Οριστικό αντίο στο καλοκαίρι πρέπει μάλλον να πούμε καθώς ο καιρός άλλαξε και πλέον μύρισε για τα καλά φθινόπωρο.

Το βροχερό σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί σε αρκετές περιοχές της χώρας και αυτή την εβδομάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Βόρειες Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης, τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Η κακοκαιρία που έπληξε σήμερα την χώρα δημιούργησε πολλά και σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας από την Αττική μέχρι τον Έβρο. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή προς αποφυγή των ατυχημάτων.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Κηφισιά

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην περιοχή της Κηφισιάς από την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε λίγο πριν το μεσημέρι.

Οι κάθετοι δρόμοι κατέβαζαν ορμητικά νερά στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την Κηφισιά προς την Ερυθραία με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία να διακόπτεται η κυκλοφορία, αναφέρει το lamiastar.gr

Σε άλλα σημεία της Κάτω Κηφισιάς, οδηγοί εγκατέλειπαν τα οχήματά τους ή αναγκάζονταν να τα σπρώξουν για να βγουν από τα δύσκολα σημεία. Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους και παρέσυραν κάδους απορριμμάτων, κλαδιά και πέτρες.

Προβλήματα από την νεροποντή και στην ανατολική Φθιώτιδα

Ισχυρή νεροποντή έπληξε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας σήμερα το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα ήταν τοπικά και ιδιαίτερα έντονα κυρίως στα ανατολικά. Στην περιοχή της Στυλίδας και της Αγίας Μαρίνας στις 15.30 το μεσημέρι η καταιγίδα μετέτρεψε τον παραλιακό δρόμο σε ποτάμι και ταλαιπώρησε όσους είχαν βγει για φαγητό στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το lamiastar.gr,η οδήγηση ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στην παλιά εθνική οδό Λαμίας Στυλίδας αφού ο δρόμος , γέμισε με φερτές ύλες και νερά, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τους διερχόμενους.

Μεμονωμένα πλημμυρικά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και στην Λαμία και σε άλλες περιοχές.

Σοβαρά προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή στην Κοζάνη

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στην Κοζάνη από τη δυνατή καταιγίδα.

Αρκετοί ήταν οι δρόμοι πλημμύρισαν. Συγκεκριμένα, η οδός Μπουσίου στην Κοζάνη παραμένει κλειστή εξαιτίας μεγάλης ποσότητας χαλικιών που «κατέβασε» ο ερμητικός χείμαρρος.

Η πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ εκτός από την οδό Τράντα πλημμύρισε και η κεντρική πλατεία της πόλης.

Το ορμητικό ποτάμι νερού στάθηκε η αιτία να φύγει ολόκληρο κομμάτι της ασφάλτου επί της οδού Μ. Φωτίου.

Κίνδυνος να υπερχειλίσει ο ποταμός Έβρος

Στο πόδι βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ λόγω της άνοδος της στάθμης του ποταμού Έβρου μετά και τις βροχοπτώσεις που πλήττουν τη γειτονική χώρα αλλά και την περιοχή.

Σύμφωνα με τα σταθμήμετρα που έχουν τοποθετηθεί στον ποταμό Έβρο και ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ροή στον σταθμό μέτρησης του Σβίλενγκραντ έχει φτάσει τα 1.208 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο με όριο επιφυλακής τα 1.100 με τον σταθμό αύξησης να κυμαίνεται στο 1,41%.

Την περιοχή του Ορμενίου και των Δικαίων επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου μαζί με κλιμάκιο μηχανικών για να εκτιμήσουν την όλη κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται σταθερή.

Διαβάστε επίσης:

Πλημμύρες από την καταρρακτώδη βροχή στην Κηφισιά (vid)