ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι έμποροι από την απόφαση του ΣτΕ

Θεσσαλονίκη: Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι έμποροι από την απόφαση του ΣτΕ

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ που βάζει φρένο στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές ετησίως.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΣΘ, η απόφαση δικαιώνει τη θέση της αγοράς της πόλης, καθώς το 96% των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης δήλωσαν σε πρόσφατη έρευνα ότι δεν επιθυμούν καμία επιπλέον Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης «πιστεύουν ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις δημιουργούν ανεπανόρθωτη βλάβη σε καταστηματάρχες, εμπόρους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οδηγώντας τους σε λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Ο ΕΣΘ υπενθυμίζει, πάντως, ότι ειδικά οι επιχειρήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σχετιζόμενες με το εμβαδόν τους αλλά και τη νομική τους σχέση, π.χ., με μεγάλες αλυσίδες ή εμπορικά κέντρα/εκπτωτικά χωριά- να λειτουργούν και τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς 'Εκθεσης (ΔΕΘ), με βάση απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης από τις 24/10/2013.

Επομένως, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου επιτρέπεται να λειτουργήσουν όσες επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΑΘ Α.Ε.: Από δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε για τη συγχώνευση μας με ΕΥΔΑΠ

Η αγορά της Αθήνας θα είναι ανοικτή την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Φορολογικές παραβάσεις σε 2.728 επιχειρήσεις