ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του ανακριτή οι συλληφθέντες του μακελειού στο Ρέντη

Ενώπιον του ανακριτή οι συλληφθέντες του μακελειού στο Ρέντη
Το κατώφλι της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας κλήθηκαν να διαβούν...

Το κατώφλι της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας καλούνται να διαβούν σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση του μακελειού στο Ρέντη.

Ανάμεσά τους και οι δυο σκληροπυρηνικοί ομογενείς από τη Ρωσία οι οποίοι φέρονται ως εκείνοι που επέβαιναν στο κλεμμένο όχημα και εκτόξευσαν τα φονικά πυρά κατά των Γιώργου Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη.

Πρόκειται για τον 36χρονο ομογενή από τη Ρωσία και τον 28χρονο ομοεθνή του οι καταθέσεις των οποίων αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς καλούνται να περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια την φονική αυτή υπόθεση στην οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο τρίτος της «παρέας» και καταζητούμενος, επίσης ομογενής από τη Ρωσία, συνελήφθη χθες ενώ η κατάθεσή του ενώπιον της δικαιοσύνης θα γίνει τις προσεχείς ημέρες.

Στο γραφείο της ανακρίτριας οδηγήθηκαν και τα άλλα μέλη της πολυπληθούς συμμορία που συστήθηκε από τους παραπάνω με μοναδικό σκοπό την τέλεση ληστειών. Μέλη της σπείρας φέρονται να είναι και δυο Έλληνες οι οποίοι είχαν βοηθητικό ρόλο (τσιλιαδόροι) και είχαν λάβει μέρος στη ληστεία του περιπτέρου στο Μενίδι.

Μάλιστα ένας εξ αυτών είχε αναλάβει να παραλάβει τους συνεργούς του μετά τη δολοφονική πράξη και να τους βοηθήσει στη διαφυγή τους.

Στη σπείρα ενεργό ρόλο είχαν και δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, τριάντα ενός ετών και οι δυο, οι οποίοι κατηγορούνται για την προμήθεια της σπείρας με κλεμμένα αυτοκίνητα. Επιπλέον, αναμένεται και η απολογία πέντε ακόμα ατόμων, Ελλήνων και αλλοδαπών, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών

Στο μεταξύ, αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και άλλες επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας, έχουν ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό ενός ακόμα δράστη ο οποίος επέβαινε στο κλεμμένο Volvo καθώς και του γιατρού που περιέθαλψε έναν εκ των κακοποιών που τραυματίστηκε κατά την αιματηρή συμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Διαβάστε επίσης...

Συνελήφθη και ο τρίτος μακελάρης του Ρέντη

Στόχος ο γιατρός και οι δυο επιπλέον δράστες του μακελειού