ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί «οπλίζουν» (ξανά) τα χέρια των τρομοκρατών...

Γιατί «οπλίζουν» (ξανά) τα χέρια των τρομοκρατών...

Το κεφάλαιο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα παραμένει -δυστυχώς- ορθάνοικτο

Η νέα μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας που στο παρά πέντε κυριολεκτικά, κατόρθωσε να αποτρέψει ένα ή και περισσότερα (όπως προκύπτει από τους πιθανούς στόχους) τρομοκρατικά χτυπήματα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανοίξει ξανά ο φάκελος της... τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Ένας φάκελος που όχι μόνο δεν έχει κλείσει, όπως κατά καιρούς προσπάθησαν, μετά από προηγούμενες μεγάλες επιτυχίες να μας πείσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά φαίνεται ότι παραμένει ορθάνοικτος, καθώς η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια της απόλυτης υποταγής στους ξένους παράγοντες, σε συνδυασμό με την απόλυτη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ευνοούν τη συντήρηση και ανάπτυξη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Από τις εξελίξεις, όπως αυτές προκύπτουν μετά τη σύλληψη Μαζιώτη μέχρι και τη χθεσινή (2/10) «εξουδετέρωση» ενός ακόμη τρομοκρατικού «παρακλαδιού», όπως τουλάχιστον εμφανίζεται από τις σχετικές πληροφορίες, καθίσταται απόλυτα σαφές το πλαίσιο στο οποίο επιχειρούσαν ή εξακολουθούν να επιχειρούν (προφανώς θα υπάρχουν και άλλη επικίνδυνοι πυρήνες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα) να «χτυπήσουν» οι τρομοκράτες.

Τα τελευταία... γραπτά μηνύματα που στέλνει μέσα από τις φυλακές ο Μαζιώτης στοχοποιούν συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόζονται πιστά από την ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθειά του να πείσει τους Ελληνες ότι ο ένοπλος αγώνας ενάντια σε όσους υπηρετούν ξένα συμφέροντα είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν μπορεί να το αποδεχτεί κανένας, ούτε και να το επικροτήσει, καθώς η τρομοκρατία απ' όπου και αν προέρχεται και όπου και αν στοχεύει πρέπει να καταδικάζεται, μονίμως να καταδιώκεται, να προλαμβάνεται και φυσικά να εξουδετερώνεται.

Το ερώτημα, όμως, που πάντα θα απασχολεί -ίσως και υποκριτικά πολλές φορές- τις αρμόδιες αρχές και τους... αναλυτές θα είναι το ποιοι και γιατί οπλίζουν τα χέρια των τρομοκρατών.

Σε αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντήσει, επί της ουσίας, μόνο το άτομο που έχει ήδη συλληφθεί και μέχρι στιγμής δεν εμφανίζει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας με τις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να αποκαλύψει ακόμα και το όνομά του.

Τα δεδομένα που προφανώς θα μπορούσε να ισχυριστεί, αν επιχειρούσε κάποιος να μπει στο μυαλό ενός κατηγορούμενου ως τρομοκράτη, δεν θα διέφεραν κατά πολύ από αυτά που μπορεί να σκεφτεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος που ζει σε αυτή τη χώρα.

Άλλωστε, η ίδια η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας γνωρίζει καλά πως η Νέα Δημοκρατία για την πολιτική που εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια, οι εφοπλιστές για τη στάση τους να αρνούνται πεισματικά και πλέον να αποφεύγουν με νόμο του κράτους τη φορολόγηση και η ηγεσία του ΣΕΒ για τη μέχρι τώρα... ανύπαρκτη προσφορά των Ελλήνων Βιομηχάνων στην εκτόνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, μπορούν να μπουν με τεράστια ευκολία στο στόχαστρο των αρρωστημένων τρομοκρατικών μυαλών.

Και το χειρότερο όλων είναι πως όσο η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα αυξάνεται, όσο η χώρα ξεπουλιέται στους δανειστές και τα ξένα συμφέροντα, τόσο θα φυτρώνουν σαν μανιτάρια τα «άρρωστα μυαλά» και θα εμφανίζονται τρομοκράτες με οπλισμένα χέρια, να υπερασπίζονται, δήθεν, τον ελληνικό λαό μέσω της «ένοπλης πάλης» τους.

Διαβάστε επίσης:

Αντιτρομοκρατική: Αναζητεί πόρτα - πόρτα στοιχεία για τον 30χρονο

Ποιος είναι ο «σκληρός» συνεργός του Μαζιώτη

Ετοίμαζαν επίθεση κατά ΝΔ, Βαγγέλη Μαρινάκη, και επιχειρηματιών (pics&vid)

Ετοίμαζαν πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις

Βουλιαγμένη: «Συναγερμός» για τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι (pics)