ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο «σκληρός» συνεργός του Μαζιώτη

Ποιος είναι ο «σκληρός» συνεργός του Μαζιώτη

Πώς ο ίδιος και η ομάδα του ετοίμαζαν ισχυρή βομβιστική επίθεση με φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνη

Γιατί μιλάει Ιταλικά, ο 30χρονος που κρατάει στο στόμα του ερμητικά κλειστό στις Αρχές

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι χθεσινές αποκαλύψεις της Αστυνομίας, για το μεγάλο «χτύπημα» που ετοίμαζε η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.
Στόχοι τους πολιτικοί αλλά και οικονομικοί παράγοντες όπως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και η σύζυγός του Μαρία Τσελέντη, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κ. ά.

Οσο περνούν οι ώρες όλο και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση και τα σχέδια των συνεργών του τρομοκράτη.

Άγνωστα τα στοιχεία του 30χρονου

Ήταν βράδυ Τετάρτης όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καταφέρνουν να συλλάβουν τον 30χρονο σε γκαράζ στον Βύρωνα.

Ωστόσο, δύο ημέρες περίπου αργότερα, η Αστυνομία δεν γνωρίζει την ταυτότητα του συλληφθέντα, καθώς ο ίδιος αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία, όπως επίσης και αποτυπώματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν πρόκειται για σεσημασμένο άτομο, ενώ αναμένεται να δοθούν φωτογραφίες του εντός της ημέρας.
Στο γκαράζ του 30χρονου βρέθηκαν επίσης τα κλειδιά και η σχάρα του αυτοκινήτου μάρκας ΝISSAN, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στην βομβιστική επίθεση έξω από την Εθνική Τράπεζα στις 9 Απριλίου του 2014.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, στο ενοικιαστήριο συμβόλαιο της συγκεκριμένης οικίας υπήρχαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του τρομοκράτη.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός στις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα, οι τρομοκράτες ετοίμαζαν την πρόβα τζενεράλε στις 3 Οκτωβρίου και το μεγάλο «χτύπημα» στις 4 Οκτωβρίου ημέρα επετείου των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Εικάζεται ότι θα «χτυπούσαν» με παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο θα περιείχε οξυγόνο και ασετιλίνη. Σημειώνεται ότι μια τέτοια έκρηξη θα ήταν πάρα πολύ δυνατή.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας «οι επιθέσεις που προγραμμάτιζαν οδηγούν σε υπονόμευση των θεσμών» ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στην βόμβα που έσκασε στα χέρια του Ξηρού στον Πειραιά και στην αίτηση για κατοίκων περιορισμό που εκδικάζεται στις 14 Οκτωβρίου του 2014.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο χώρο στο Βύρωνα τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα, αφού προσήγαγαν τον 30χρονο που ενοικίαζε τον κλειστό χώρο στάθμευσης, τον μετέφεραν πίσω στο γκαράζ, προκειμένου να τους ανοίξει. Αφού το εξέτασαν αποχώρησαν από την περιοχή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ.

Ο ίδιος τους άνοιξε πριν από μέρες και έτσι έκαναν «φύλλο και φτερό» το γκαράζ. Από την περασμένη Παρασκευή και μετά, αστυνομικοί είχαν ζώσει την περιοχή.

Το μεγάλο στοίχημα της ΕΛ.ΑΣ. ο εντοπισμός της γιάφκας

Μπορεί η Αντιτρομοκρατική να απέτρεψε την τελευταία στιγμή ένα ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και να πέρασε χειροπέδες σε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του δικτύου Μαζιώτη όμως από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη μια γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας που στρέφεται σε δύο κατευθύνσεις:

Πρώτον να εντοπιστεί η γιάφκα της οργάνωσης εκεί δηλαδή που κρύβεται ο οπλισμός και δεύτερον να βρεθούν τα άτομα που πλαισιώνουν τον 30χρονο και ετοίμαζαν χτυπήματα σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και Ελλήνων επιχειρηματιών. Οι συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνεχείς ενώ στη γιγαντιαία επιχείρηση παίρνουν μέρος δεκάδες άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Βουλιαγμένη: «Συναγερμός» για τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι (pics)

Ετοίμαζαν επίθεση κατά ΝΔ, Βαγγέλη Μαρινάκη, και επιχειρηματιών (pics&vid)

Ετοίμαζαν πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις