ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε αγροτικά - Εξιχνιάστηκαν 77 κλοπές

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε αγροτικά - Εξιχνιάστηκαν 77 κλοπές

Εξαρθρώθηκε από οτην ΕΛ.ΑΣ. πολυμελές κύκλωμα «όργωνε» επί 1,5 χρόνο τη χώρα -κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα- κλέβοντας σωρηδόν αγροτικά οχήματα. Συνολικά 28 άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το κύκλωμα διέπραξε συνολικά 77 κλοπές, αποκομίζοντας κέρδος που ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ. Τα ηνία του κυκλώματος φέρεται ότι κινούσαν τέσσερα άτομα. Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, που έφερε στο «φως» την υπόθεση, τα περισσότερα οχήματα εκλάπησαν από πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Ακολούθως μεταφέρονταν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Τρικάλων, όπου τα κατηγορούμενα ως μέλη του κυκλώματος είτε τα διέλυαν σε ανταλλακτικά είτε τα χρησιμοποιούσαν με στοιχεία άλλων αυτοκινήτων και τα κυκλοφορούσαν κανονικά.

Η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και διήρκεσε έως τον περασμένο Μάρτιο. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Μειώσεις από έως 2% έως 5,5% στα τιμολόγια 30.000 επιχειρήσεων

Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως η ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αιτωλοακαρνανία: Βρέθηκαν τρία κιλά χασίς στην Γαβαλού - Τρεις συλλήψεις

Συνελήφθη ο Φάνης Χριστοδούλου

Θεσ/νίκη: Γεωργιανή εξέδιδε 17χρονη σε ηλικιωμένο και την βιντεοσκοπούσε