ΕΛΛΑΔΑ

Κινδύνεψε να πνιγεί 70χρονος που έπεσε στη θάλασσα

Κινδύνεψε να πνιγεί 70χρονος που έπεσε στη θάλασσα

Από «θαύμα» σώθηκε ένας ηλικιωμένος ηλικίας 70 ετών που η βάρκα στην οποία είχε επιβιβαστεί παρασυρόταν στα ανοιχτά του Παγασητικού λόγω αέρα.

Ο ηλικιωμένος πήδηξε τελικά στην θάλασσα για να σωθεί, και κατάφερε να βγει στη στεριά με τη βοήθεια του γιού του, ενώ η βάρκα έμεινε ακυβέρνητη μέσα στον Παγασητικό.

Όλα έγιναν σήμερα το απόγευμα στα Καλά Νερά, όταν ο 70χρονος αποφάσισε να μπει στη βάρκα του για να κάνει κουπί. Λόγω του δυνατού αέρα όμως, η βάρκα (που είναι πλαστική μήκους 4 μ.) παρασυρόταν ανοιχτά, οπότε ο άνδρας βλέποντας ότι δεν μπορούσε να γυρίσει κωπηλατώντας, αποφάσισε να πέσει στη θάλασσα για να βγει κολυμπώντας. Βλέποντάς τον ο 40χρονος γιός του έπεσε κι αυτός στη θάλασσα για να τον βοηθήσει να βγει στη στεριά.

Επισκέπτες, που είδαν δύο ανθρώπους να κολυμπούν κοντά στη βάρκα ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Βόλου, που κινητοποιήθηκε και επί τόπου πήγε ένα αυτοκίνητο, για να διαπιστώσει τι έγινε, ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει και το πλωτό σκάφος.

Τελικά, πατέρας και γιός βγήκαν κολυμπώντας στην ακτή και οι λιμενικοί τους πρότειναν να μεταφέρουν τον ηλικιωμένο στο Νοσοκομείο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας ότι είναι καλά και προτίμησε να πάει στο σπίτι του.

Το Λιμεναρχείο Βόλου, ειδοποίησε τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου, διότι η πλαστική βάρκα του 70χρονου πλέει ακυβέρνητη στον Παγασητικό, ώστε να ενημερωθούν τα παραπλέοντα σκάφη, για να μην πέσει κανένα πάνω στη βάρκα και γίνει ατύχημα.

Πηγή: magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης:

Θήβα: Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε 7χρονο και τον εγκατέλειψε

Ρόδος: Πατέρας στο εδώλιο για τον τραυματισμό του 3χρονου παιδιού του

Νέα σύνθεση για την Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων

Πύργος: Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες στον κόμβο Αγ. Γεωργίου (pics)

Σύλληψη 51χρονου για ναρκωτικά και οπλοκατοχή στην Κέρκυρα