ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερ παίρνουν θέσεις πολέμου στην Ουκρανία

Χάκερ παίρνουν θέσεις πολέμου στην Ουκρανία

Στήνουν το δικό τους μέτωπο στον κυβερνοχώρο και φτιάχνουν τις δικές τους συμμαχίες. Ομάδες χάκερ πολεμούν εικονικά στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα με τον πόλεμο στα πεδία της μάχης στην Ουκρανία, μια άλλη, κρυφή αναμέτρηση βρίσκεται την ίδια ώρα σε εξέλιξη, ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες χάκερ.
Επίσημα έγγραφα και απόρρητες επικοινωνίες δημοσιοποιούνται ενώ μπλοκάρεται η πρόσβαση σε ιστοσελίδες. Η πειρατεία χτυπά από κάμερες κλειστού κυκλώματος μέχρι ηλεκτρονικούς πίνακες και εκτυπωτές δικτύων.

Οι πιο γνωστοί εικονικοί πολεμιστές είναι ο Ουκρανικός Κυβερνοστρατός (Ukranian Cyber Troops) , η Κυβερνο-Μπερκούτ (Cyber Berkut) και οι Ανώνυμοι Διεθνείς (Anoyumous International). Όλοι τους αυτοπαρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι ακτιβιστές, που ξεχωρίζουν από άλλες κυβερνητικά υποστηριζόμενες ομάδες.

Εισβολή στον σέρβερ του ρωσικού υπουργείου εσωτερικών, στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ρωσικής αστυνομίας αλλά και στοχοποίηση λογαριασμών που οι αντάρτες χρησιμοποιούν σε συστήματα ηλεκτρονικής πληρωμής, ή παρέμβαση και έλεγχος στο σύστημα τηλεοράσεων κλειστού κυκλώματος στις περιοχές που ελέγχονται από αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, είναι κάποια από τα κατορθώματά τους.

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

(Πηγή: BBC)

Σχετικές ειδήσεις