ΚΟΣΜΟΣ

Απεργία στον... Πύργο του Άιφελ

Απεργία στον... Πύργο του Άιφελ

Τα καταστήματα αναμνηστικών δώρων του Πύργου του Άιφελ παρέμειναν κλειστά το Σάβατο (20/12) για δεύτερη ημέρα, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου, που απειλεί να επεκτείνει την απεργιακή κινητοποίηση και σε άλλες υπηρεσίες του Πύργου.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, «απεργούν όλοι και όλα τα καταστήματα είναι κλειστά», δήλωσε ο Ραμί Πικό, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, που ήταν παρών μαζί με τους απεργούς στη βάση του πύργου του Άιφελ.

Οι απεργοί διεκδικούν άμεση αύξηση 300 ευρώ για όλους τους εργαζομένους στα καταστήματα σουβενίρ του διάσημου παρισινού μνημείου.

«Ανάλογα με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, θα δούμε τι θα κάνουμε», δήλωσε ο Πικό, ο οποίος είπε ότι είναι έτοιμος να επεκτείνει την απεργιακή κινητοποίηση και σε άλλες υπηρεσίες του πύργου του Άιφελ (ασφάλεια, εστίαση, υπεργολαβίες…) σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών.

Η επιχείρηση η οποία διαχειρίζεται τα καταστήματα, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Ο πύργος του Άιφελ, εμβληματικός πύργος του Παρισιού, δέχεται περισσότερους από επτά εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μνημεία επί πληρωμή στον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις