ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν σχεδόν 2.000 ανθρώπους

Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν σχεδόν 2.000 ανθρώπους

1.878 ανθρώποι στη Συρία έχουν εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος κατά το τελευταίο εξάμηνο, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άμαχοι. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, 120 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτελέστηκαν επειδή επιχειρούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η ένοπλη οργάνωση έχει καταλάβει τεράστια τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και τον Ιούνιο εγκαθίδρυσε χαλιφάτο στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό της. Έκτοτε μάχεται εναντίον των κυβερνήσεων Συρίας και Ιράκ, άλλων ενόπλων και των κουρδικών δυνάμεων.

Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, ο επικεφαλής της ΜΚΟ, δήλωσε ότι το ΙΚ έχει σκοτώσει 1.175 αμάχους, περιλαμβανομένων οκτώ γυναικών και τεσσάρων παιδιών. 930 από τους πολίτες που σκότωσε ήταν μέλη της σουνιτικής φυλής Σεϊτάτ από την ανατολική Συρία, η οποία πολέμησε εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ για τον έλεγχο δύο πετρελαιοπηγών τον Αύγουστο. Το ΙΚ έχει δώσει στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς ανθρώπων σε περιοχές υπό τον έλεγχό του στη Συρία και το Ιράκ ως τιμωρία για την παραβίαση του ισλαμικού νόμου, όπως τον ερμηνεύουν οι τζιχαντιστές, και συγκεκριμένα για πράξεις όπως μοιχεία, ομοφυλοφιλία, βλασφημία ή ληστεία.

Η οργάνωση, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει επίσης δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με εκτελέσεις αιχμαλώτων της, μεταξύ των οποίων μαχητές αντίπαλης οργάνωσης, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι.

Φέτος, αποκεφάλισε δύο αμερικανούς δημοσιογράφους και έναν Αμερικανό και δύο Βρετανούς εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά της να ασκήσει πίεση στη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ που βομβαρδίζει από τον Σεπτέμβριο θέσεις των Την ίδια ώρα, οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα οκτώ αεροπορικές επιδρομές εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και πέντε επιδρομές εναντίον στόχων της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις