ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Αγωγός μεταφοράς... μπύρας!

Βέλγιο: Αγωγός μεταφοράς... μπύρας!

Μία ζυθοποιία στο Μπριζ του Βελγίου σχεδιάζει την κατασκευή ενός αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει μπύρα κάτω από τα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης, διανέμοντάς τη σε κάθε μπυραρία.

Η ζυθοποιία «Brugse Zot» φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει την επιθυμία χιλιάδων φίλων της μπύρας, οι οποίοι θα ονειρεύονταν να έχουν πρόσβαση σε κάποια βρύση, από όπου θα ρέει άφθονο το αγαπημένο τους ποτό.

«Το υλικό του σωλήνα είναι σκληρότερο από χάλυβα. Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε διαρροές ή σημεία υποκλοπής», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Χαβιέ Βανέστ, του οποίου στόχος είναι να εξοικονομηθεί το κόστος από τα φορτηγά που κάνουν τη διανομή μπύρας.

Η κατασκευή του σωλήνα αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος, ενώ εκτιμάται ότι θα μεταφέρονται μέχρι και έξι χιλιάδες λίτρα μπύρας την ώρα μέσα από τον αγωγό, ο οποίος θα έχει μήκος τριών χιλιομέτρων.

Ο αγωγός αναμένεται να βελτιώσει την κίνηση στο κέντρο της πόλης, καθώς εκατοντάδες φορτηγά συχνά προκαλούσαν συμφόρηση.

Το κόστος του έργου, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό, θα καλυφθεί από τη ζυθοποιία, με τους τοπικούς άρχοντες της πόλης να δείχνουν την ικανοποίησή τους.

Σχετικές ειδήσεις