ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Airbus: «Είχε περάσει κατάθλιψη ο Αντρέας Λούμπιτς»

Συντριβή Airbus: «Είχε περάσει κατάθλιψη ο Αντρέας Λούμπιτς»

Ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings ο οποίος σύμφωνα με τους εισαγγελείς φαίνεται ότι εσκεμμένα έριξε το αεροπλάνο στις Άλπεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 150 επιβαίνοντες, περιγράφεται από τους γνωστούς του ως ένας «φυσιολογικός τύπος», ένας «συμπαθητικός νεαρός».

Φως στα αίτια που οδήγησαν τον 28χρονο να εγκαταλείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του ως πιλότος, φαίνεται ότι ρίχνει δήλωση φίλης του 28χρονου στη γερμανική Frankfurter Allgmeine Zeitung.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα δήλωσε ότι ο πιλότος έπασχε από κατάθλιψη στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να διακόψει για αρκετό καιρό την εκπαίδευση του.

Επίσης, το γερμανικό περιοδικό Stern επικαλούμενο δικές του πηγές αναφέρει ότι «στη Lufthansa κυκλοφορούσαν εσωτερικά φήμες ότι ο Αντρέας Λουμπιτς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα», χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Τι λένε οι γείτονες για τον συγκυβερνήτη

«Ήταν ένας εντελώς φυσιολογικός τύπος», δήλωσε ο Κλάους Ράντκε, ιδιοκτήτης της τοπικής αερολέσχης απ' όπου ο Λούμπιτς πήρε το πρώτο του δίπλωμα πριν πολλά χρόνια και επέστρεψε το φθινόπωρο για να κάνει μια ανανεωτική εκπαίδευση.

«Μπόρεσα να τον γνωρίσω, ή μάλλον θα έπρεπε να πω να τον ξαναγνωρίσω, ήταν ένας πολύ συμπαθητικός, ευχάριστος και ευγενικός νεαρός», πρόσθεσε ο Ράντκε.

Στη μικρή πόλη Μονταμπάουρ στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου στη δυτική Γερμανία πολλοί από τους 12.000 κατοίκους της σοκαρίστηκαν σήμερα όταν έμαθαν ότι οι Γάλλοι εισαγγελείς υποπτεύονται πως ο Λούμπιτς έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στις Άλπεις.

Οι γερμανικές αρχές δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο πρώτος αξιωματικός της Germanwings είχε μείνει μόνος του στο πιλοτήριο του Airbus χωρίς τον πιλότο και για ποιο λόγο αποφάσισε να ρίξει το αεροπλάνο.

Ο 28χρονος Λούμπιτς δεν είχε καμιά γνωστή σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Ο νεαρός ήταν κοινωνικός, έτρεχε σε ημιμαραθώνιους, ενδιαφερόταν για τη μουσική και πήγαινε σε κλαμπ, σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook.

«Έχω μείνει άφωνος. Δεν έχω καμία εξήγηση γι' αυτό. Γνωρίζοντας τον Αντρέας, αυτό είναι απλώς αδιανόητο για εμένα», είπε ο Πέτερ Ρίκερ, παλιό μέλος της αερολέσχης, που γνώριζε τον Λούμπιτς καλά.

«Ο Αντρέας ήταν ένας πολύ συμπαθητικός νεαρός που έλαβε εδώ την εκπαίδευσή του κι ήταν μέλος της λέσχης», πρόσθεσε ο Ρίκερ. «Είχε πολλή πλάκα, αν και ίσως μερικές φορές ήταν κάπως ήσυχος. Ήταν ένα αγόρι όπως πολλά άλλα», συνέχισε.

«Είχε πολλούς φίλους. Δεν ήταν μοναχικός», υπογράμμισε ο Ρίκερ.

Κοντά στο μικρό, άσπρο σπίτι στο Μονταμπάουρ όπου ζούσε ο Λούμπιτς και το οποίο η αστυνομία πλέον φρουρεί, ο γείτονάς του Χανς Γιούργκεν Κράουζε δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε πολύ» από τα νέα.

Ο Άρμιν Πλάις, διευθυντής του λυκείου Μονς-Τάμπορ Γκιμνάζιουμ απ' όπου αποφοίτησε ο Λούμπιτς το 2007 είπε: «Είμαι τόσο σοκαρισμένος και έκπληκτος όσο εσείς».

Σχετικές ειδήσεις