ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες χάους στο Μεξικό: 13 νεκροί από ανεμοστρόβιλο (photos+video)

Εικόνες χάους στο Μεξικό: 13 νεκροί από ανεμοστρόβιλο (photos+video)

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού καταστρέφοντας σπίτια, αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ένα μωρό χάθηκε όταν ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την πόλη Ciudad Acuna «άρπαξε» το καρότσι από τα χέρια της μαμάς του και το εκτόξευσε στον αέρα.

Οι διασώστες ψάχνουν μέσα στα ερείπια των κατεστραμμένων σπιτιών αναζητώντας επιζώντες ενώ περιοχή επτά οικοδομικών τετραγώνων χαρακτηρίστηκε «ισοπεδωμένη».

Στην πόλη βρέθηκε μετά το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου ο μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, που επιθεώρησε την κατάσταση. «Δεν υπήρξε κανενός είδους προειδοποίηση από τους δορυφόρους ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα που παρακολουθεί αυτά τα φαινόμενα» είπε ο Νιέτο.

Η διαδρομή του ανεμοστρόβιλου μέσα στην πόλη εκτείνεται σε 1,8 χλμ. Αρκετοί από τους κατοίκους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δρόμο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Για τους δεκάδες των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν χρειάστηκε να στηθούν επτά κέντρα προσωρινής διαμονής.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί φτάνουν τους 13 -10 ενήλικοι και τρία βρέφη- ενώ τουλάχιστον πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Στο Τέξας 12 άνθρωποι αγνοούνται μετά την «εισβολή» ορμητικών νερών από την πλημμύρα στο σπίτι στο οποίο έμεναν, σε μια μικρή τουριστική πόλη.

Σχετικές ειδήσεις