ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Σκοτώσαμε 2.000 τρομοκράτες εντός και εκτός Τουρκίας

Ερντογάν: Σκοτώσαμε 2.000 τρομοκράτες εντός και εκτός Τουρκίας

Η Τουρκία έχει σκοτώσει περίπου 2.000 μαχητές κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιχειρήσεων στο εσωτερικό της χώρας και εκτός των συνόρων της και οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, είπε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν επίδοξους βομβιστές.

«Τώρα 2.000 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί εντός και εκτός της χώρας» υπογράμμισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό AHaber.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και επίσης εναντίον των θέσεων των Κούρδων ανταρτών στην τουρκική επικράτεια και στο βόρειο Ιράκ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν επίδοξους βομβιστές

Στο μεταξύ, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σήμερα επίδοξους βομβιστές που επιχειρούσαν να διαφύγουν προς τη Συρία έχοντας στην κατοχή τους 7 κιλά εκρηκτικών υλών, αποκάλυψε επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«(Οι δυνάμεις ασφαλείας) συνέλαβαν μια ομάδα που προετοίμαζε μια νέα τρομοκρατική επίθεση (στην Τουρκία)», τόνισε ο Ερντογάν, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Η Τουρκία προσπαθεί να συνέλθει από την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την Άγκυρα την 10η Οκτωβρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων.

Οι εισαγγελικές αρχές αυτήν την εβδομάδα έκαναν λόγο για ισχυρές ενδείξεις ότι ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Γκαζιάντεπ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας βρισκόταν πίσω από την επίθεση.