ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλησε το Μπατακλάν

Επίθεση Παρίσι: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλησε το Μπατακλάν

Αναγνωρίστηκε από κομμένο δάχτυλο στο θέατρο Μπατακλάν, όπου σκοτώθηκε, μαζί με άλλους δύο δράστες

Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι... αυτός είναι ένας από τους τζιχαντιστές που σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, σκόρπισαν το θάνατο στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ένα κομμένο δάχτυλο στον τόπο της τραγωδίας και η εξέταση που ακολούθησε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, κατά την επιδρομή των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας στο Μπατακλάν.

Place de La Republ 3501198b

Ο Μοστεφάι ήταν 29 ετών, αλγερινής καταγωγής, και είναι ο πρώτος από τους επτά τρομοκράτες που αναγνωρίστηκε. Είχε γεννηθεί στις 21 Νοεμβρίου του 1985 στην περιοχή Κουνκουρόν.

Το παλιό σπίτι του έκαναν φύλλο και φτερό το Σάββατο, ομάδες ανδρών της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μοστεφάι έζησε μέχρι το 2012 και στη Σαρτρ, στο νοτιοδυτικό Παρίσι. Η ίδια πηγή τόνισε ότι ο νεκρός τρομοκράτης είχε φτάσει, το βράδυ της Παρασκευής, στο θέατρο Μπατακλάν, οδηγώντας ένα μαύρο ή γκρι Volkswagen Polo, που είχε καταχωρηθεί στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πηγές του Guardian, ο Μοστεφάι πήγαινε συχνά σε τζαμί. Ο Μοστεφάι είχε ποινικό μητρώο, έχοντας καταδικαστεί οχτώ φορές από το 2004 έως το 2010, αλλά ποτέ δεν φυλακίστηκε. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες το 2010 τον είχαν επισημάνει ως επικίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης.

Σοκαρισμένος ο αδερφός του δράστη

Ο αδελφός του Μοστεφάι είπε ότι έπαθε σοκ όταν έμαθε πως ο μικρότερος αδελφός του είχε εμπλοκή στο μακελειό στον συναυλιακό χώρο, όπου και σκοτώθηκε μαζί με άλλους δυο δράστες.

«Είναι τρελό, είναι παρανοϊκό...» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο, με τρεμάμενη φωνή, πριν από την προσαγωγή του στην αστυνομία.

Υποστήριξε ότι είχε κόψει τις επαφές με τον αδελφό του «λόγω οικογενειακών προβλημάτων» εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεν περίμενε ποτέ ότι θα είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Είκοσι τρία λεπτά χρειάστηκαν μόνο για να αλλάξει η Ιστορία μιας ολόκληρης χώρας

Στην «καρδιά» του Παρισιού οι τζιχαντιστές «χτύπησαν» έξι φορές με πρωτοφανή ακρίβεια, σκορπώντας το θάνατο και βάφοντας τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας με... αίμα.

Νέο βίντεο - σοκ!

Ο τραγικός απολογισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής (13/11) είναι μέχρι στιγμής, 129 νεκροί και 352 τραυματίες, από τους οποίους οι 99 παλεύουν για τη ζωή τους.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ και οι Αρχές της Ευρώπης βρίσκονται σε συναγερμό, πραγματοποιώντας έρευνες σε τέσσερις χώρες για να συλλέξουν στοιχεία για τη δράση των μακελάρηδων.

Μυστήριο με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στη σορό βομβιστή

Πολλά ερωτήματα εγείρονται για το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στη σορό ενός βομβιστή – καμικάζι που αιματοκύλησε το Παρίσι.

PARIS cafe 3501091b

Τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μια πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι το συριακό διαβατήριο το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό του ενός από τους βομβιστές-καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι ενδέχεται να είναι πλαστό.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει χθες ότι ένα συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα του ενός από τους εξτρεμιστές που ανατινάχθηκαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο δράστης είχε περάσει από Τουρκία στη Λέρο και μετά στην Αθήνα απ’ όπου κι έφυγε με τελικό προορισμό την Γαλλία.

paris bar2 3501159b

Για την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Όμως Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε.

Σχετικές ειδήσεις