ΚΟΣΜΟΣ

Εμφανίστηκε στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ; (video)

Εμφανίστηκε στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ; (video)

Βίντεο στο οποίο φέρεται να απαθανατίζεται στο Παρίσι ο καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, λίγες ώρες μετά το μακελειό, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου – «Τρεις φορές έλεγξαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε οι Αρχές».

Σύμφωνα με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι ήταν και αυτοί που τον εντόπισαν μετά την είδηση ότι οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ο 26χρονος ακραίος τζιχαντιστής εμφανίζεται σε βίντεο του Sky News να βολτάρει στο κέντρο του Παρισιού, κοιτάζοντας την κάμερα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Και μπορεί η ομοιότητα με τον καταζητούμενο τρομοκράτη να είναι (τουλάχιστον) μεγάλη, ωστόσο ειδικοί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Κάτι πάντως που αν ισχύει, έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των δύο Βέλγων συλληφθέντων, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι παρέλαβαν τον Σαλάχ από το Παρίσι, μετά τις επιθέσεις, έπειτα από κλήση που έλαβαν από εκείνον περίπου στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο μεταξύ, η γαλλική αστυνομία σταμάτησε τρεις φορές για έλεγχο το αυτοκίνητο που μετέφερε τους τρεις υπόπτους για τις επιθέσεις του Παρισιού, την περασμένη Παρασκευή, ενώ επέστρεφαν στο Βέλγιο από τη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα ο συνήγορος ενός εξ αυτών στα βελγικά Μέσα ενημέρωσης.

Ο Ξαβιέ Καρέτ, ο οποίος εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη ενός Volkswagen Golf με το οποίο επέστρεψαν οι τρεις άνδρες από το Παρίσι στις Βρυξέλλες, ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι RTBF ότι ο πελάτης του βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα όταν του τηλεφώνησε ένας φίλος του, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δύο ώρες μετά τις επιθέσεις, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

salax1

Ο Αμπντεσλάμ, ο αδελφός του οποίου είχε ανατιναχθεί νωρίτερα στο Παρίσι, είπε στον Μοχαμέντ Αμρί, 27 ετών, ότι το αυτοκίνητό του έπαθε βλάβη στη γαλλική πρωτεύουσα και χρειαζόταν κάποιον να τον μεταφέρει πίσω στο Βέλγιο.

Στο δρόμο της επιστροφής προς το Βέλγιο, Γάλλοι αστυνομικοί σταμάτησαν τρεις φορές το Golf στο οποίο επέβαιναν ο Αμρί, ο Αμπντεσλάμ και ένας τρίτος άνδρας, που, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, φέρεται να είναι ο Αμζά Ατού, 21 ετών.

«Η τελευταία φορά που τους έκαναν έλεγχο ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών», ανέφερε ο Καρέτ.

Ο Αμπντεσλάμ διαφεύγει μέχρι και σήμερα της σύλληψης, ωστόσο η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει τους δύο άλλους άνδρες που κρατούνται με την κατηγορία της συμμετοχής σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Καρέτ υποστήριξε επίσης ότι, με βάση όσα του έχει πει ο πελάτης του, κανείς από τους τρεις δεν αναφέρθηκε στις επιθέσεις στο Παρίσι στο δρόμο της επιστροφής.

«Ξέρετε, σε μια διαδρομή με αυτοκίνητο μπορεί να μιλήσεις για όλα και για τίποτα, να ακούσεις μουσική, ακόμα και να καπνίσεις ένα τσιγαριλίκι αλλά σε καμία στιγμή δεν μίλησαν για αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις