ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Συγκέντρωση κατά του φόβου στην Τουλούζη

Επίθεση Γαλλία: Συγκέντρωση κατά του φόβου στην Τουλούζη

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο της Τουλούζης και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων που συγκλόνισαν το Παρίσι, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

«Όχι στον φόβο», «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν τη σημαία της Γαλλίας.

Η Τουλούζη, μια πόλη όπου οι πολίτες πραγματοποιούν συχνά κινητοποιήσεις, συνδέεται με οδυνηρό τρόπο με τις επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε 129 ανθρώπους και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 352 άνθρωποι στο Παρίσι.

Από αυτή τη μητρόπολη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας κατάγεται ο Γάλλος τζιχαντιστής Φαμπιέν Κλεν, που μετέβη στη Συρία και ήταν εκείνος που ηχογράφησε το μήνυμα με το οποίο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων της Παρασκευής.

Στην ίδια πόλη γεννήθηκε επίσης ο Μοχάμεντ Μερά, ένας άλλος τζιχαντιστής που σκότωσε τον Μάρτιο του 2012 επτά ανθρώπους, τρεις στρατιωτικούς και τέσσερις Εβραίους, ανάμεσά τους 3 παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις