ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Συνελήφθησαν 16 ύποπτοι - Δεν εντοπίστηκε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ (video)

Βέλγιο: Συνελήφθησαν 16 ύποπτοι - Δεν εντοπίστηκε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ (video)

Η αστυνομία του Βελγίου συνέλαβε 16 άτομα κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης που σημειώθηκε την Κυριακή (22/11) και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον Σαλέχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια 19 επιδρομών στις Βρυξέλλες, η αστυνομία πυροβόλησε ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν ήταν γνωστό αν αυτοί μέσα στο όχημα ήταν συνδεδεμένοι με τους καταζητούμενους, είπε ο γενικός εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης τύπου. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εκτός από την πρωτεύουσα, ερευνήθηκαν και τρία σπίτια στη νότια πόλη Σαρλερουά.

Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και τη Σαρλερουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθη σε μία από αυτές.

«Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλέχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές», είπε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σιπτ, προσθέτοντας ότι «δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση. Ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν υπό κράτηση».

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Σχετικές ειδήσεις