ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες (pics)

Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες (pics)

Οι έρευνες συνδέονται με το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι -Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν - Ένας ύποπτος «εξουδετερώθηκε» στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαραθώνια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία στο προάστιο Forest των Βρυξελλών.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επιχείρηση, η οποία άρχισε περί τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας).

Συναρμόδιοι υπουργοί του Βελγίου είπαν στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί, ενώ επισήμαναν πως η έφοδος στις Βρυξέλλες, δεν αναμενόταν να οδηγήσουν σε σημαντικές αποκαλύψεις.

Η παρουσία γαλλικών δυνάμεων στον τόπο όπου έγινε η έφοδος ήταν συμπτωματική, υποστήριξε ο ένας από τους υπουργούς. Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς επιβεβαίωσε πως τραυματίστηκε μια Γαλλίδα αστυνομικός.

Σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών, εναντίον των αστυνομικών άνοιξε πυρ ένας ύποπτος οπλισμένος με ένα «πολεμικό όπλο», ένα τουφέκι εφόδου «τύπου Καλάσνικοφ».

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (15/03) άνδρες των βελγικών αρχών σε κοινή επιχείρηση με τη γαλλική αστυνομία, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με στόχο τη σύλληψη ενόπλων με Καλάσνικοφ.

va

«Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εφόδου στο Φόρεστ, μια κοινότητα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι» δήλωσε ο Έρικ Βαν ντε Σιπτ, ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Δύο άνδρες που φέρονται ότι πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων διαφεύγουν της σύλληψης, μετέδωσε η εφημερίδα La Dernière Heure, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάνει λόγο για έναν ένοπλο.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης 4 από τους αστυνομικούς έχουν τραυματιστεί ο ένας απ' αυτούς σοβαρά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι βελγικές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να αναζητούν υπόπτους και συνεργάτες των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στης 13 Νοεμβρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Νewsbomb

Πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή Γάλλων συναδέλφων τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ενόπλων που άνοιξαν νωρίτερα πυρ.

Δύο ώρες μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής Φόρεστ των Βρυξέλλων αποκλείστηκε από ειδικές μονάδες της αστυνομίας, με τα όπλα στα χέρια. Ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή την ώρα που η αστυνομία αναζητούσε τους υπόπτους

Ο δήμαρχος του διαμερίσματος Φόρεστ των Βρυξελλών, όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος είπε στην εφημερίδα Le Soir ότι ένας ή περισσότεροι άνθρωποι είχαν ταμπουρωθεί νωρίτερα σε ένα διαμέρισμα και ότι δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι επιπλέον ενδέχεται να διαφεύγουν.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς μετέδωσαν επίσης ότι άκουσαν πυροβολισμούς να πέφτουν ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στους δρόμους περιμετρικά της περιοχής που είχε γίνει η έφοδος.

Σε πολιορκία οι Βρυξέλλες - «Εξουδετερώθηκε» ο ένας ύποπτος

Ένας ύποπτος «εξουδετερώθηκε» στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το θάνατο του ενός υπόπτου επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, επισημαίνοντας πως η σορός του βρέθηκε εντός του διαμερίσματος, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο οι ένοπλοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επισήμανε ότι μονάδες της γαλλικής αστυνομίας συμμετείχαν επίσης στην έφοδο στη βελγική πρωτεύουσα.

Στρατιώτες παραμένουν στους δρόμους στις κεντρικές Βρυξέλλες καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις