ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Τουρκία: Έκλεισε η γέφυρα του Βοσπόρου λόγω ύποπτου οχήματος

Συναγερμός στην Τουρκία: Έκλεισε η γέφυρα του Βοσπόρου λόγω ύποπτου οχήματος

Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν πριν από λίγο τη γέφυρα του Βοσπόρου, απαγορεύοντας την κυκλοφορία, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο αυτοκίνητο

Η τουρκική Αστυνομία σταμάτησε την κυκλοφορία στη μεγαλύτερη γέφυρα του Βοσπόρου, καθώς διεξήγαγε έρευνα σε ένα αυτοκίνητο που ήταν εγκαταλελειμμένο πάνω στη γέφυρα και θεωρούταν ύποπτο ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Το λευκό επιβατικό αυτοκίνητο βρισκόταν, κοντά στην ευρωπαϊκή όχθη.

Το κλίμα στην Τουρκία είναι τεταμένο, μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την Κυριακή, η οποία κόστισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους.

Η γέφυρα δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία μετά από λίγη ώρα, αφού η ομάδα των πυροτεχνουργών ολοκλήρωσε την έρευνά της στο όχημα.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται περιπολικά της αστυνομίας σταθμευμένα πίσω από ένα λευκό σεντάν που είχε εγκαταλειφθεί από τον οδηγό του κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο της γέφυρας.

Η ατμόσφαιρα στην Τουρκία είναι τεταμένη μετά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα, την Κυριακή, όπου σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι. Αυτή ήταν η τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τις δύο τελευταίες επιθέσεις, αυτήν της Κυριακής (13/03) και εκείνη του Φεβρουαρίου, στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί το γιατί είχε εγκαταλειφθεί το όχημα πάνω στη Γέφυρα του Βοσπόρου.

Σχετικές ειδήσεις