ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο τραγουδιστής Prince

Νεκρός ο τραγουδιστής Prince

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή Prince σε ηλικία 57 ετών - Παγκόσμια συγκίνηση - Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου του

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» η είδηση του θανάτου του θρυλικού τραγουδιστή Prince.

Με ανακοίνωσή της, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Prince, Yvette Noel-Schure, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο θρύλος της ποπ μουσικής, βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του, στο Κάρβερ της Μινεσσότα, στα 57 του χρόνια, ενώ δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμα τα αίτια του θανάτου του.

«Με μεγάλη λύπη, επιβεβαιώνουμε ότι ο εμβληματικός καλλιτέχνης, Prince Rogers Nelson, πέθανε στην κατοικία του σήμερα το πρωί, σε ηλικία 57 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, η έκθεση του σερίφη, Τζιμ Όλσον, αναφέρει ότι ο διάσημος τραγουδιστής βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο ασανσέρ του σπιτιού του, έπειτα από κλήση που έλαβαν οι αρχές για έκτακτο ιατρικό περιστατικό στα Paisley Park Studios.
«Όταν οι αρχές και το ιατρικό προσωπικό έφτασαν, βρήκαν αναίσθητο έναν ενήλικο άνδρα μέσα στο ασανσέρ. Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Η ώρα θανάτου του προσδιορίζεται στις 10.07 π.μ. Πρόκειται για τον Prince Rogers Nelson, 57 ετών», ανέφερε η έκθεση.

gettyimages 73338786 1 736x414

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας - Ακύρωσε συναυλίες στην Ατλάντα

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, την περασμένη Παρασκευή πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο του Ιλινόι στο οποίο εισήχθη για σύντομη νοσηλεία του λόγω γρίπης έπειτα από επείγουσα προσγείωση που πραγματοποίησε το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Εκπρόσωπος του τραγουδιστή είχε δηλώσει στο TMZ ότι ο Prince έδωσε συναυλία στην Ατλάντα την Πέμπτη (14 Απριλίου) μολονότι δεν αισθανόταν καλά λόγω γρίπης, για να μην ανησυχήσουν οι fans τους και ότι αισθάνθηκε χειρότερα όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο μετά τη συναυλία του.

Ο 57χρονος τραγουδιστής ακύρωσε δύο συναυλίες του την προπερασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα λόγω γρίπης, σύμφωνα με το TMZ.

TMZ

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Ο τραγουδιστής, είχε κερδίσει εφτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί και με Όσκαρ για το τραγούδι του «Purple Rain» στην ομώνυμη ταινία του 1984.

Ο φυσικός πατέρας του, πιανίστας, ήταν μέλος του «Prince Roger Trio», απ’ όπου και χάρισε στον γιο του το όνομα «Prince». Ο Prince είχε δείξει το τεράστιο ταλέντο του από μικρός. Εκτός από τις άριστες συνθέσεις και παραγωγές του, μάθαινε με μεγάλη ευκολία να παίζει διαφορετικά μουσικά όργανα.

Σε ηλικία 17 ετών ο Prince είχε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, στη Warner Bros. Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε με το «For You», ένα άλμπουμ με επιρροές από funk και soul στο οποίο ο Prince έπαιζε και τα 27 όργανα που ακούγονταν και είχε γράψει όλα τα τραγούδια.

Το επόμενο album του με τίτλο Prince, έφτασε στο Νο4 του R&B πίνακα του Billboard με τα hits «Why You Wanna Treat Me So Sad?» και «I Wanna Be Your Lover», που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το «Dirty Mind» που ακολούθησε, έγινε χρυσό και ένα χρόνο αργότερα και το «Controversy». Την περίοδο εκείνη άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones.

Εκτός από τα δικά του τραγούδια, επιτυχία έκαναν και καλλιτέχνες για τους οποίους είχε γράψει κομμάτια, όπως οι Bangles, που με το «Manic Monday» έφτασαν στο Νο2 των αμερικανικών charts. Επίσης, ο Prince συμμετείχε στο album της Madonna «Like A Prayer», παίζοντας κιθάρα στο ομώνυμο κομμάτι και τραγούδησε μαζί της το «Love Song».

Σε μία δημοσκόπηση από το BBC τον Απρίλιο του 2010, ο Prince βρέθηκε στην όγδοη θέση, στη λίστα με τους καλύτερους κιθαρίστες των τελευταίων 30 ετών.

Ο τραγουδιστής μπήκε επίσης στη λίστα στο περιοδικό Time το 2010, στους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο».

Ο Prince κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ τον Ιούλιο του 2010, ενώ αρνήθηκε να υπάρχει πρόσβαση στο άλμπουμ μέσω ψηφιακών υπηρεσιών download.

Σε μια συνέντευξη στη Daily Mirror, ο Prince είπε: «Tο Internet είναι τελειωμένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσω τη νέα μου μουσική στο iTunes ή οπουδήποτε αλλού. Δεν μου δίνουν προκαταβολή γι’ αυτό, και επιπλέον θυμώνουν που δεν το παίρνουν. Τέλος πάντων, όλα αυτά τα ψηφιακά gadgets με τα computer δεν είναι καλά. Το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το κεφάλι σου με αριθμούς κι αυτό δεν σου κάνει καλό».

Σχετικές ειδήσεις