ΚΟΣΜΟΣ

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό το Παρίσι - Πάνω από τα 6 μέτρα η στάθμη των νερών του Σηκουάνα

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό το Παρίσι - Πάνω από τα 6 μέτρα η στάθμη των νερών του Σηκουάνα

Σε συναγερμό εξακολουθεί να βρίσκεται η γαλλική πρωτεύουσα, καθώς τα νερά του Σηκουάνα συνεχίζουν να φουσκώνουν, με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι μπορεί να ξεπεράσουν και τα 6,5 μέτρα – Επείγοντα μέτρα λαμβάνει το μουσείο του Λούβρου, που «φυγαδεύει» 150.000 έργα από τα υπόγεια του, προκειμένου να τα σώσει από τις πλημμύρες.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ «ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ»

Η πλημμυρισμένη «πόλη του φωτός» βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι η στάθμη των νερών του Σηκουάνα αναμένεται να φθάσει τα έξι μέτρα, με τους Παριζιάνους να ζουν ξανά στιγμές 1982, όταν η στάθμη είχε φτάσει στα ίδια επίπεδα.

flood1

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, η Γαλλία έχει πλημμυρίσει, ενώ συνολικά 20 χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους.

Οι Αρχές ήδη λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, με τα συνεργεία να στήνουν αναχώματα στις όχθες του ποταμιού που διασχίζει το Παρίσι, για να μην σημειωθούν περισσότερες καταστροφές. Επίσης, έκλεισε υπόγεια γραμμή του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου PER που περνά από το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ πάρκα και δημόσιοι χώροι είναι απροσπέλαστοι, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που τους έχει καλύψει.

2

Κλειστό το Λούβρο και το Ορσέ – Μεταφέρουν χιλιάδες έργα από τα υπόγεια

Κλειστό παραμένει την Παρασκευή το μουσείο του Λούβρου και το μουσείο Ορσέ στο πλημμυρισμένο Παρίσι. Οι υπεύθυνοι του Λούβρου μεταφέρουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του μουσείου καθώς ο ποταμός Σηκουάνας έχει υπερχειλίσει και η στάθμη του συνεχίζει να ανεβαίνει.

upl57517d96749bf

Το μουσείο το οποίο στεγάζει σπουδαία έργα από την Μόνα Λίζα μέχρι αμύθητης αξίας αιγυπτιακά αρχαία, έλαβε επείγοντα μέτρα μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έχουν διαρκέσει ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Ο σκοπός είναι να μεταφέρουμε έργα που βρίσκονται σε χώρους ευάλωτους σε πλημμύρισμα σε ασφαλείς χώρους σε ψηλότερα πατώματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μουσείο.

Στο λογαριασμό μάλιστα του μουσείου στο twitter αναρτήθηκαν και κάποιες φωτογραφίες από τις μεταφορές έργων σε άλλους ορόφους, με την επισήμανση βεβαίως πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για αυτά.

Φωτογραφίες: Α.Τ

Σχετικές ειδήσεις