ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Ορλάντο: Ο δράστης είχε βάλει στο στόχαστρο το Walt Disney World

Μακελειό Ορλάντο: Ο δράστης είχε βάλει στο στόχαστρο το Walt Disney World

Ο Όμαρ Ματίν ανήρτησε πριν από την επίθεση στον λογαριασμό του στο Facebook ένα μήνυμα όπου γνωστοποιούσε ότι ορκίστηκε πίστη στον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας, Όμαρ Ματίν είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει έρευνες και είχε αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό θέρετρο Walt Disney World που βρίσκεται στην ίδια πόλη, καθώς εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτεθεί εκεί, σύμφωνα με το περιοδικό People, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου.

Ο Ματίν και η σύζυγός του επισκέφθηκαν μάλιστα το τουριστικό πάρκο τον Απρίλιο. Η σύζυγός του δήλωσε σε αξιωματούχους την Κυριακή (12/06) ότι ο άνδρας της ερευνούσε επίσης το Downtown Disney όπως επίσης και το κέντρο διασκέδασης Pulse, όπου τελικά επιτέθηκε, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.

Επιπλέον, ο Όμαρ Ματίν ανήρτησε πριν από την επίθεση στον λογαριασμό του στο Facebook ένα μήνυμα όπου γνωστοποιούσε ότι ορκίστηκε πίστη στον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα, ο Ματίν, είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το 2011 και το 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας αυτής, ο υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο Ματίν συμμετείχε στο ούμρα, το «μικρό προσκύνημα» για 10 ημέρες τον Μάρτιο του 2011 και για 8 ημέρες τον ίδιο μήνα της επόμενης χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) είναι πεπεισμένη ότι ο 29χρονος Όμαρ Ματίν, είχε ριζοσπαστικοποιηθεί εν μέρει μέσω του διαδικτύου.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης αυτού του δράστη. Και ενδεχομένως εμπνεύστηκε από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Σχετικές ειδήσεις