ΚΟΣΜΟΣ

Μπανγκλαντές: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε εστιατόριο στην Ντάκα (videos)

Μπανγκλαντές: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε εστιατόριο στην Ντάκα (videos)

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση - Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 4 αστυνομικών - Τουλάχιστον 35 τραυματίες - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή - Ακούστηκανανταλλαγές πυροβολισμών ανάμεσα στους δράστες και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, που πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δημοφιλές εστιατόριο, όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι στη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ωστόσο τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για τέσσερις επιβεβαιωμένους θανάτους (όλα τα θύματα είναι αστυνομικοί) και αρκετούς τραυματίες. «Αγγίζουν τους 35», γράφει το Russia Today.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από τη συνοικία Γκούλσαν της Ντάκα και η κατάσταση «έμοιαζε αρκετά άσχημη».

Νωρίτερα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας γνωστοποίησε ότι αρκετοί υπήκοοι ξένων χωρών βρίσκονται μεταξύ των ομήρων που κρατούν 8 έως 9 ένοπλοι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους μετέδιδαν ότι τουλάχιστον 20 είναι οι όμηροι, ενώ μαρτυρίες έκαναν λόγο για μία έκρηξη, καθώς και για πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery, όπου συχνάζουν κυρίως ξένοι, γύρω στις 21.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Γκούλσαν και άνοιξαν πυρ.

bba

Το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στο Nordic Club, έναν χώρο όπου συχνάζουν υπήκοοι των σκανδιναβικών χωρών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και η πρεσβεία του Κατάρ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το εστιατόριο και αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους.

Για την κατάσταση ομηρείας στο Μπανγκλαντές ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικοί είπαν ότι οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και αμέσως άνοιξαν πυρ.

Ένας από τους υπεύθυνους του εστιατορίου, που κατάφερε να διαφύγει, ανέφερε ότι περίπου 20 αλλοδαποί κρατούνται όμηροι και ότι οι ένοπλοι έκαναν χρήση εκρηκτικών. Ένας αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πολλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας Ιταλός υπήκοος, κρατούνται ακόμα όμηροι.

Η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ντάκα, η Σοφί Ομπέρ, υπογράμμισε ότι το εστιατόριο αυτό είναι «πολύ δημοφιλές» στους διπλωμάτες και άλλους ξένους που κατοικούν στην Ντάκα. «Ανησυχούμε πολύ γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν όμηροι στο εσωτερικό του», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις