ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Την ηγεσία των Εργατικών διεκδικεί και επίσημα η Άντζελα Ιγκλ

Βρετανία: Την ηγεσία των Εργατικών διεκδικεί και επίσημα η Άντζελα Ιγκλ

«Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν μπόρεσε να προσφέρει την ηγεσία που αυτό το κόμμα χρειάζεται. Εγώ πιστεύω πως μπορώ. Δεν είμαι Μπλερική, δεν είμαι Μπραουνική, δεν είμαι Κορμπινίστα, είμαι αυτή που είμαι, μια γυναίκα».

Η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ιγκλ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας ότι ο νυν ηγέτης του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, δεν ήταν ικανός να νικήσει το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

«Σήμερα, ανακοινώνω την απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος», δήλωσε η Ιγκλ σε ομιλία της κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας της.

Ο Κόρμπιν, ο οποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Εργατικών, επελέγη στην ηγεσία του κόμματος πέρυσι έχοντας την υποστήριξη των περισσότερων μελών. Ωστόσο ήρθε σε σύγκρουση με τους βουλευτές του, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπερψήφισαν πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας του. Πολλοί τον κατηγορούν ότι δεν κατέβαλε σκληρές προσπάθειες στην εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις