ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών: Αντεπίθεση της Κλίντον με Καλιφόρνια, στον Τραμπ η Γιούτα

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών: Αντεπίθεση της Κλίντον με Καλιφόρνια, στον Τραμπ η Γιούτα

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα:Την ύστατη προσπάθεια για να ξαναμπεί στην κούρσα της προεδρίας των ΗΠΑ κάνει η Χίλαρι Κλίντον, καθώς μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 209 εκλεκτορικές ψήφους έναντι 238 του Ντόναλντ Τραμπ.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών πήρε το φιλί της ζωής με την Πολιτεία της Καλιφόρνιας, στην οποία, όπως ωστόσο αναμενόταν, κέρδισε 55 ψήφους.

Παράλληλα, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κέρδισε και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον (12 εκλεκτορικές της ψήφους).

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία εμφανίζεται επίσης να έχει προβάδισμα 7 μονάδων έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ στη Νεβάδα. Με καταμετρημένο το 63% των ψήφων, η Κλίντον έχει κερδίσει το 51% και ο Τραμπ το 44%, όπως μεταδίδει το CNN. Η Κλίντον έχει κερδίσει και την Πολιτεία του Όρεγκον όπου έχει συγκεντρώσει το 53% των ψήφων έναντι 40,7% του Τραμπ.

Από την άλλη, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, κερδίζει μία ακόμη πολιτεία, αυτή της Γιούτα (6 εκλέκτορες). Επικρατεί επίσης στην Τζόρτζια, στην Πενσιλβάνια, στο Ουισκόνσιν και την Αϊόβα.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 74% των ψήφων ο Τραμπ συγκεντρώνει στη Τζόρτζια σχεδόν το 54% των ψήφων, έναντι 43% της αντιπάλου του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Εξάλλου ο Τραμπ εμφανίζεται να έχει μικρό προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, μια πολιτεία κλειδί, όπως αναφέρει η τοπική εκλογική επιτροπή.

Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων, ο Τραμπ κερδίζει το 48,43%, έναντι 48,11% της Κλίντον.

Δείτε LIVE ποιος κερδίζει τις κρίσιμες πολιτείες

Δείτε εδώ την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όπως την καταγράφει η Google:

Σχετικές ειδήσεις