ΚΟΣΜΟΣ

«Σφυροκοπούν» το Χαλέπι: Τέταρτη ημέρα σφοδρών βομβαρδισμών και μαχών

«Σφυροκοπούν» το Χαλέπι: Τέταρτη ημέρα σφοδρών βομβαρδισμών και μαχών

Εντείνονται οι επιδρομές του συριακού καθεστώτος σήμερα Παρασκευή (18/11) μετά από μια νύχτα ιδιαίτερα σφοδρών χερσαίων μαχών στο Χαλέπι.

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, στόχος των βομβαρδισμών στο ανατολικό τμήμα της πόλης (η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών) ήταν η συνοικία Μασάκεν Χανάνο, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

xalepi2

Το προηγούμενο βράδυ, βαρέλια με εκρηκτικά και βόμβες, έπεφταν έως τα μεσάνυχτα, σε πολλές συνοικίες στο Χαλέπι, με τους κατοίκους να ζουν στο σκοτάδι, φοβούμενοι ότι θα γίνουν στόχος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξέσπασαν μάχες μεταξύ ανταρτών και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Σέιχ Σάιντ, μια συνοικία στο νότιο Χαλέπι την οποία ο στρατός προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του εδώ και πολλές εβδομάδες.

xalepi3

«Οι συγκρούσεις ήταν πολύ σφοδρές», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν του Παρατηρητηρίου. «Το καθεστώς προχώρησε σε μια περιοχή προτού απωθηθεί από τους αντάρτες», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι οι αντάρτες έριξαν περίπου 15 ρουκέτες στις περιοχές υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.

Μετά από τη διακοπή -για ένα μήνα- των βομβαρδισμών του συριακού στρατού εναντίον των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπιού, την Τρίτη (15/11) ξεκίνησαν και πάλι οι βομβαρδισμοί από τους οποίους έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 65 άμαχοι.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις