ΚΟΣΜΟΣ

Ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στο Παρίσι είχε βοηθήσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (pic)

Ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στο Παρίσι είχε βοηθήσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (pic)

Επίθεση Παρίσι: Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του αστυνομικού που έπεσε νεκρός από τα πυρά του τρομοκράτη το βράδυ της Πέμπτης (20/04) στα Ηλύσια Πεδία, του 37χρονου Ξαβιέ Ζουγκελέ.

Ο Καρίμ Σερφί, ο 39χρονος ένοπλος που πυροβόλησε και σκότωσε τον αστυνομικό, είχε εκτίσει πολυετή κάθειρξη για προηγούμενες επιθέσεις που είχε εξαπολύσει εναντίον ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Την ίδια ώρα, οι γαλλικές και οι βελγικές Αρχές αναζητούν τυχόν συνενόχους του 39χρονου.

Ο αστυνομικός είχε δει από κοντά τη φρίκη της τρομοκρατίας στην επίθεση στο Μπατακλάν τον Νοέμβριο του 2015. Ήταν ένας από τους αστυνομικούς που έσπευσε στον συναυλιακό χώρο μετά από την επίθεση.

Επίσης, είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Ελλάδα για να βοηθήσει σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Ο Σερφί άνοιξε πυρ εναντίον ενός περιπολικού που ήταν σταθμευμένο στο Σαμζ Ελιζέ, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους δύο, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων τους.

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αμέσως το Ισλαμικό Κράτος, ρίχνει βαριά σκιά στη σημερινή (Παρασκευή) τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, την Κυριακή.

Δείτε τη φωτογραφία του αστυνομικού στη Gallery του Newsbomb.gr

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις