ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός: «Μάτωσε» πάλι η Ιταλία - Δύο νεκροί, δέκα αγνοούμενοι και πολλοί τραυματίες (Pics+Vid)

Σεισμός: «Μάτωσε» πάλι η Ιταλία - Δύο νεκροί, δέκα αγνοούμενοι και πολλοί τραυματίες (Pics+Vid)

Σεισμός ανοικτά του νησιού της Ίσκια, κοντά στη Νάπολη.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά του νησιού της Ίσκια, κοντά στη Νάπολη, χθες το βράδυ 21 Αυγούστου στις 20 και 57 λεπτά τοπική ώρα, (21 και 57 λεπτά ώρα Ελλάδας).

Αρχικά το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής είχει υπολογίσει τη σεισμική δόνηση σε 3,6 Ρίχτερ όμως μερικές ώρες αργότερα αναθεώρησε προς τα πάνω την ένταση του σεισμού.

Δέκα είναι έως τώρα οι αγνοούμενοι από τον σεισμό, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα τους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.

ΔΕΙΤΕ συγκλονιστικά βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

25557d7d6a57c20c312f524f6e477277



Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρους τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Από την Νάπολη, την ώρα αυτή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας μεταφέρει μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

italia1
DHx33F W0AEIyN9

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δόνηση έγινε πιο αισθητή στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: Ansa

Σχετικές ειδήσεις