ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία των αδελφών Παπέν – Το ανατριχιαστικό έγκλημα που έγινε θεατρικό

Η ιστορία των αδελφών Παπέν – Το ανατριχιαστικό έγκλημα που έγινε θεατρικό

Το πιο ανατριχιαστικό έγκλημα στην ιστορία του 20ου αιώνα στη Γαλλία, το διέπραξαν οι αδερφές Παπέν, από τις οποίες εμπνεύστηκε ο Ζαν Ζενέ το διάσημο θεατρικό του «Οι Δούλες». Με ένα σφυρί, ένα κουζινομάχαιρο και μία τσαγιέρα κατακρεούργησαν το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 1933, τη σύζυγο και την κόρη της εύπορης οικογένειας Λανσελέν, στο σπίτι της οποίας εργάζονταν.

Η Κριστίν και η Λέα Παπέν γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε ένα μικρό χωριό στα νότια του Λε Μαν. Ο πατέρας τους ήταν αλκοολικός και η μητέρα τους τις εγκατέλειψε νωρίς, ενώ είχαν και μια μεγαλύτερη αδελφή. Πέρασαν την παιδική τους ηλικία μπαινοβγαίνοντας σε ιδρύματα και καθώς μεγάλωναν άρχισαν να εργάζονται μαζί ως υπηρέτριες.

Γύρω στο 1926 τους προσέλαβε ο Ρενέ Λανσελέν, για να φροντίζουν το σπίτι, τη σύζυγο και την κόρη του. Οι αδελφές Παπέν ήταν ήσυχες και προσηλωμένες στη δουλειά τους. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μοιράζονται τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που τους απέμενε και να είναι αχώριστες.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1933 ο Λανσελέν ήταν καλεσμένος για δείπνο σε ένα φιλικό σπίτι, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη τους. Εκείνος πήγε αμέσως μετά τη δουλειά, όμως οι δύο γυναίκες δεν έφτασαν ποτέ. Ανήσυχος επέστρεψε στο σπίτι να τις αναζητήσει, αλλά βρήκε την πόρτα κλειδωμένη από μέσα. Πρόσεξε, όμως, ότι ένα κερί ήταν αναμμένο στο δωμάτιο των δύο υπηρετριών. Ειδοποίησε την αστυνομία και όταν έσπασαν την πόρτα και βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, το θέαμα που αντίκρισαν ήταν αποτρόπαιο.

Μητέρα και κόρη βρίσκονταν στο πάτωμα, χτυπημένες σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα αναγνωρίζονταν. Από τα δύο πτώματα έλειπαν μάτια και νύχια, με τους βολβούς της συζύγου να βρίσκονται τυλιγμένοι στο κασκόλ που φορούσε στο λαιμό της.

Οι αδελφές Παπέν βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιό τους, ξαπλωμένες στο κρεβάτι. Όταν η αστυνομία εισέβαλε στην κάμαρα, εκείνες αμέσως ομολόγησαν το έγκλημά τους. Είχαν πλυθεί για να φύγουν τα αίματα, ενώ φρόντισαν να καθαρίσουν και τα όπλα του φόνου, ένα σφυρί, ένα κουζινομάχαιρο και μία μεταλλική τσαγιέρα που από τα χτυπήματα είχε παραμορφωθεί.

Στο δικαστήριο, η Κριστίν ήταν εκείνη που κρίθηκε ως ιθύνων νους και καταδικάστηκε σε θάνατο. Λίγο αργότερα η ποινή της μετατράπηκε σε ισόβια, αλλά πολύ σύντομα πέθανε, έχοντας χάσει πλήρως τα λογικά της. Η Λέα καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης, τα οποία έγιναν τελικά οκτώ. Το 1943 αποφυλακίστηκε και εγκαταστάθηκε στη Νάντη, όπου ζούσε η μητέρα της, και δούλεψε ως καθαρίστρια σε ξενοδοχεία. Φέρεται να πέθανε το 2001.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις