ΚΟΣΜΟΣ

Δημοφιλέστερη πολιτικός η Μέρκελ

Δημοφιλέστερη πολιτικός η Μέρκελ

Τους καρπούς της Συνόδου Κορυφής φαίνεται ότι δρέπει η Άγκελα Μέρκελ στη χώρα της.

Παρά τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων για τη σκληρή λιτότητα που επιβάλλει συνεχώς σε όλη την ευρωζώνη, οι Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν άλλη άποψη.

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010, η Άγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην πρώτη θέση της λίστας των 10 δημοφιλέστερων πολιτικών, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ.

Το 65% των Γερμανών εκτιμά ότι η καγκελάριος κάνει «πολύ καλά τη δουλειά της», όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Την ίδια ώρα, η Μέρκελ πέτυχε άλλη μια νίκη, καθώς κατάφερε να αποφύγει μια κυβερνητική κρίση στον ενδοκυβερνητικό συνασπισμό.

Όπως μετέδωσε η Deutche Welle, σε δημοψήφισμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, η πλειοψηφία αντιτάχθηκε στα σχέδια των «ανταρτών», σε μια ψηφοφορία ωστόσο ούτως ή άλλως άκυρη και μάλλον συμβολικού χαρακτήρα.

Μπροστά Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι

Πάντως, τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας δείχνουν ότι η επόμενη κυβέρνηση στη χώρα θα σχηματιζόταν από Σοσιαλδημοκράτες και Πρασίνους.

Τα αποτελέσματα δείχνουν αύξηση 1% για τους Σοσιαλδημοκράτες, που λαμβάνουν το 31% της πρόθεσης ψήφου και ανάλογη αύξηση των Πρασίνων, που λαμβάνουν την προτίμηση του 17%.

Υποχώρηση μιας μονάδας δείχνει η δημοσκόπηση για τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, που ωστόσο παραμένουν πρώτο κόμμα με 34%,

Εκτός κοινοβουλίου θα έμεναν οι Φιλελεύθεροι του Φίλιπ Ρέσλερ, η Αριστερά και το κόμμα των Πειρατών.