ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων «αγνώστου τύπου» από την Πιονγκιάνγκ

Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων «αγνώστου τύπου» από την Πιονγκιάνγκ
AP Photo/Ahn Young-joo

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο «βλήματα αγνώστου τύπου» με κατεύθυνση την θάλασσα στα ανοιχτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός σήμερα Σάββατο πρωί, στην τελευταία μιας σειράς δοκιμών πυραύλων που έχει προβεί η Πιονγκιάνγκ τις πρόσφατες εβδομάδες.

«Τα στρατεύματά μας παρακολουθούν τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση μιας ακόμη εκτόξευσης και είναι έτοιμα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο», πρόσθεσε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο σε ανακοίνωσή του.

Η προεδρία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε μια συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την εκτόξευση της Βόρειας Κορέας.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας από την πλευρά της τόνισε ότι εντόπισε έναν φερόμενο βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα.

Η τελευταία σειρά δοκιμών της Πιονγκιάνγκ έρχονται λίγο μετά την φραστική επίθεση της Βόρειας Κορέας προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον οποίο και κατηγόρησε ότι είναι «αμείωτα τοξικός».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε δηλώσει στο Washington Examiner νωρίτερα ότι αν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αν δεν αποφασίσει για αποπυρηνικοποίηση, οι ΗΠΑ «θα διατηρούν τις σκληρότερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην ιστορία».

Το ΓΕΣ της Νότιας Κορέας επισήμανε ότι η εκτόξευση έγινε το Σάββατο το πρωί από την περιοχή γύρω από τον Σοντόκ, στην επαρχία Χαμγιόνγκ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. Στο Σοντόκ βρίσκεται ένα βορειοκορεατικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Ένας ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει ενημερωθεί για τις αναφορές των νέων εκτοξεύσεων από την Βόρεια Κορέα και συνεργάζεται στενά με την Ιαπωνία και τον Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πριν μία εβδομάδα δύο πυραύλους, στην έκτη δοκιμή αυτού του είδους μέσα σε τρεις εβδομάδες. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτές οι δοκιμές έγιναν σε αντίποινα για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, τις οποίες η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί πρόκληση.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τζόκερ: Αυτή είναι η υπερτυχερή που κέρδισε τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ (pics)

Καιρός: Στα ύψη το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο – Επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι (χάρτες)

Σχετικές ειδήσεις