ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 26χρονης Ιόλης Χατζηλύρα

Ραγδαίες εξελίξεις: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 26χρονης Ιόλης Χατζηλύρα
Πού στρέφονται οι έρευνες

Δολοφονία Κύπριας Αυστραλία: Αναζητείται ένας 34χρονος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση - Το άψυχο σώμα της νεαρής Κύπριας βρέθηκε γεμάτο αίματα και μώλωπες, κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές -  Τι λέει ο αδερφός της; 

Καταιγιστικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 26χρονης Ελληνοκύπριας, Ιόλης Χατζηλύρα.

Οι Αρχές της Αυστραλίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τον τραγικό θάνατο που βρήκε η νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Μπρίσμπεϊν, πρόκειται για τον 34χρονο Μπράντλεϊ Έντουαρτς με ύψος 1.90, λεπτό, με μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια.

Δείτε τον ύποπτο

Στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας φαίνεται να κινείται ύποπτα κρατώντας την τσάντα της 26χρονης Κύπριας. Λίγες ώρες μετά η Ιόλη εντοπίζεται ημίγυμνη μέσα σε μία λίμνη αίματος, πεταμένη γεμάτη μώλωπες σε θάμνο του πολυσύχναστου πάρκου του Μπρϊσμπειν.

«Έμενε μόνη της. Από μικρή είχε ταλέντο. Ήταν ελεύθερο πνεύμα. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα όπως σε όλους μας. Ήταν πρόσχαρος τύπος. Εύχομαι να μάθουμε τελικά τι έγινε και αν σκοτώθηκε από κάποιο άτομο να προσαχθεί στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο αδερφός της, Αλέξανδρος Χατζηλύρας στο Alphanews Live.

Οι αρχές της Αυστραλίας εξετάζουν εάν ο 34χρονος ύποπτος και η Ιόλη γνωρίζονταν.Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπράντλει Έντουαρντς εμφανίζεται ως κάτοικος Μπρισμπέιν χωρίς όμως να έχει σταθερή διεύθυνση.

Οι αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για δολοφονία. Ο λόγος για την Ιόλη Χατζηλύρα, το άψυχο σώμα της οποίας εντοπίστηκε σχεδόν ημίγυμνο, αιμόφυρτο και με μώλωπες, σε πάρκο ανάμεσα σε θάμνους, κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, από υπαλλήλους του δήμου που έκαναν εργασίες καθαρισμού στον χώρο του πάρκου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για δολοφονία.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, η Ιόλη είχε γεννηθεί στην Κύπρο και έχει άλλα 3 αδέρφια.

Η μητέρα της, η οποία πέθανε από καρκίνο πριν από λίγα χρόνια, είναι Κύπρια και ο πατέρας της Αυστραλός.

Η Ιόλη Χατζηλύρα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην περιοχή, ιδιαίτερα ταλαντούχα και παθιασμένη καλλιτέχνης.

Δίπλα από το σώμα της εντοπίστηκαν και μερικά σκίτσα.

Το σώμα της εντοπίστηκε σχεδόν γυμνό. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Τι λέει ο αδερφός της

Ο Αλέξανδρος Μιχάλης Χατζηλύρας, αδερφός της Ιόλης, είχε αναφέρει στις Brisbane Times ότι τελευταία φορά είχε δει την αδερφή του το 2016, όταν είχε μετακομίσει μόνιμα στο Brisbane μαζί με τον πατέρα της. Η μητέρα της έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, το 2014.

«Ο πατέρας μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε ότι η αστυνομία τον επισκέφτηκε τα μεσάνυχτα. Ήταν αναστατωμένος. Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέρφια. Ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησε γιατί είμαι ο μεγαλύτερος αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι το έμαθαν. Πήγα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος», δήλωσε ο αδερφός της στο ίδιο μέσο.

Ο αδερφός της μίλησε στις Brisbane Times μερικά λεπτά μετά την επιβεβαίωση από την αστυνομία στα μέσα ότι ο θάνατος εξετάζεται ως ύποπτος. «Τι σημαίνει ύποπτος θάνατος; Σημαίνει ότι είναι μάλλον δολοφονία;», διερωτάται.

Πάντως εξήγησε ότι δεν είχαν συχνή επαφή με την αδερφή του τα τελευταία χρόνια, αφού «είχε υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έγινε απόμακρη». «Εάν είχα μια ευκαιρία να της μιλήσω ξανά, θα της έλεγα ότι της έλεγα πάντα, και αυτό είναι να προσέχει τη ζωή της. Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλώς απομακρύνθηκε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, τους είχε πει ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στην Κύπρο. Δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να επικεντρώνεται στα «αρνητικά στοιχεία» για τη ζωή της αδερφής του αλλά αντίθετη θέλει να κρατήσει τις καλές αναμνήσεις.

«Όταν της έκανες κάτι κακό, αυτή το συγχωρούσε πολύ εύκολα. Της άρεσαν τα αξεσουάρ, όλα τα γυναικεία πράγματα. Ήταν πολύ καλή, ένα ελεύθερο πνεύμα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, αλήθεια», κατέληξε.

Ύποπτος ο θάνατος της 26χρονης σύμφωνα με τις αρχές

Ο Αυστραλός επιθεωρητής Αστυνομίας Tim Trezise είπε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αστυνομία αντιμετωπίζει το θάνατο της Χατζηλύρα ως ύποπτο.

«Αυτά περιλαμβάνουν το γεγονός ότι μια κατά τα άλλα υγιή νεαρή γυναίκα πέθανε ξαφνικά στο Πάρκο Kalinga», δήλωσε ο Trezise. «Περιλαμβάνει το γεγονός ότι φαίνεται να έγιναν προσπάθειες να συγκαλυφθεί η θέση της στους θάμνους και το γεγονός ότι μερικά από τα ρούχα της έχουν επηρεαστεί», σημείωσε.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα καταλήξει στην αιτία θανάτου και προσπαθεί να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους βρισκόταν στο πάρκο. Ο Trezise είπε ότι οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν στο Spring Hill, κοντά στο CBD της Brisbane, 24 ώρες πριν εντοπιστεί το σώμα της. «Είναι πολύ πιθανό να πέθανε εκεί που βρέθηκε», είπε.

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάποια προσωπικά στοιχεία της λείπουν, αλλά η αστυνομία δεν είναι σίγουρη τι είναι. «Εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο τι συνέβη και όλα τα σενάρια είναι πιθανά», επεσήμανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επικουρικές συντάξεις: Ποιοι θα δουν αύξηση μέχρι και 40% με το νέο σύστημα