ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θρίλερ με τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα - Στην δημοσιότητα βίντεο υπόπτου

Θρίλερ με τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα - Στην δημοσιότητα βίντεο υπόπτου
Ένας 34χρονος θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα.
Facebook

Ένας 34χρονος θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα.

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο και την Αυστραλία, η υπόθεση θανάτου μιας Ελληνοκύπριας, η οποία βρέθηκε νεκρή σε πάρκο της πόλης Brisbane. Οι αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για δολοφονία. Ο λόγος για την Ιόλη Χατζηλύρα, το άψυχο σώμα της οποίας εντοπίστηκε σχεδόν ημίγυμνο, αιμόφυρτο και με μώλωπες, σε πάρκο ανάμεσα σε θάμνους, κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, από υπαλλήλους του δήμου που έκαναν εργασίες καθαρισμού στον χώρο του πάρκου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για δολοφονία.

Δείτε τις φωτογραφίες της άτυχης γυναίκας:

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, η Ιόλη είχε γεννηθεί στην Κύπρο και έχει άλλα 3 αδέρφια.

Η μητέρα της, η οποία πέθανε από καρκίνο πριν από λίγα χρόνια, είναι Κύπρια και ο πατέρας της Αυστραλός.

Η Ιόλη Χατζηλύρα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην περιοχή, ιδιαίτερα ταλαντούχα και παθιασμένη καλλιτέχνης.

Δίπλα από το σώμα της εντοπίστηκαν και μερικά σκίτσα.

Τι λέει ο αδερφός της

Ο Αλέξανδρος Μιχάλης Χατζηλύρας, αδερφός της Ιόλης, είχε αναφέρει στις Brisbane Times ότι τελευταία φορά είχε δει την αδερφή του το 2016, όταν είχε μετακομίσει μόνιμα στο Brisbane μαζί με τον πατέρα της. Η μητέρα της έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, το 2014.

«Ο πατέρας μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε ότι η αστυνομία τον επισκέφτηκε τα μεσάνυχτα. Ήταν αναστατωμένος. Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέρφια. Ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησε γιατί είμαι ο μεγαλύτερος αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι το έμαθαν. Πήγα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος», δήλωσε ο αδερφός της στο ίδιο μέσο.

Ο αδερφός της μίλησε στις Brisbane Times μερικά λεπτά μετά την επιβεβαίωση από την αστυνομία στα μέσα ότι ο θάνατος εξετάζεται ως ύποπτος. «Τι σημαίνει ύποπτος θάνατος; Σημαίνει ότι είναι μάλλον δολοφονία;», διερωτάται.

Πάντως εξήγησε ότι δεν είχαν συχνή επαφή με την αδερφή του τα τελευταία χρόνια, αφού «είχε υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έγινε απόμακρη». «Εάν είχα μια ευκαιρία να της μιλήσω ξανά, θα της έλεγα ότι της έλεγα πάντα, και αυτό είναι να προσέχει τη ζωή της. Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλώς απομακρύνθηκε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, τους είχε πει ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στην Κύπρο. Δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να επικεντρώνεται στα «αρνητικά στοιχεία» για τη ζωή της αδερφής του αλλά αντίθετη θέλει να κρατήσει τις καλές αναμνήσεις.

«Όταν της έκανες κάτι κακό, αυτή το συγχωρούσε πολύ εύκολα. Της άρεσαν τα αξεσουάρ, όλα τα γυναικεία πράγματα. Ήταν πολύ καλή, ένα ελεύθερο πνεύμα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, αλήθεια», κατέληξε.

Ύποπτος ο θάνατος της 26χρονης σύμφωνα με τις αρχές

Ο Αυστραλός επιθεωρητής Αστυνομίας Tim Trezise είπε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αστυνομία αντιμετωπίζει το θάνατο της Χατζηλύρα ως ύποπτο.

«Αυτά περιλαμβάνουν το γεγονός ότι μια κατά τα άλλα υγιή νεαρή γυναίκα πέθανε ξαφνικά στο Πάρκο Kalinga», δήλωσε ο Trezise. «Περιλαμβάνει το γεγονός ότι φαίνεται να έγιναν προσπάθειες να συγκαλυφθεί η θέση της στους θάμνους και το γεγονός ότι μερικά από τα ρούχα της έχουν επηρεαστεί», σημείωσε.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα καταλήξει στην αιτία θανάτου και προσπαθεί να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους βρισκόταν στο πάρκο. Ο Trezise είπε ότι οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν στο Spring Hill, κοντά στο CBD της Brisbane, 24 ώρες πριν εντοπιστεί το σώμα της. «Είναι πολύ πιθανό να πέθανε εκεί που βρέθηκε», είπε.

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάποια προσωπικά στοιχεία της λείπουν, αλλά η αστυνομία δεν είναι σίγουρη τι είναι. «Εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο τι συνέβη και όλα τα σενάρια είναι πιθανά», επεσήμανε.

Στην δημοσιότητα βίντεο υπόπτου - 34χρονος Αβορίγινας

Πριν από λίγες ώρες, η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο, στην προσπάθειά της να εντοπίσει έναν 34χρονο που θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον 34χρονο Μπράντλεϊ Έντουάρντς, ο οποίος είναι Αβορίγινας, με ύψος 1.90, αδύνατος, με μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα έχει τραβηχτεί το προηγούμενο βράδυ της Τετάρτης, στο δρόμο Adelaide στο Μπρισμπέιν.

Άγνωστο εάν ο ύποπτος και το θύμα είχαν επαφές

Ο επιθεωρητής πρόσθεσε πως οι ερευνητές εξακολουθούν να εξετάζουν εάν η 26χρονη και ο Έντουαρντς γνωρίζονταν. «Αυτή την στιγμή δεν κάνουμε κανένα σχόλιο σε σχέση με την αιτία του θανάτου της» είπε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μπορούμε να πούμε πως ερευνούμε το γεγονός ότι η Ιόλη δέχτηκε σοβαρή επίθεση εκείνο το βράδυ».

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με τον θάνατο της 26χρονης Ιόλης Χατζηλύρα - Τι αποκάλυψε ο αδερφός της

Σχετικές ειδήσεις