ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Ισπανία: Πέντε οι νεκροί - Εκατοντάδες άφησαν τα σπίτια τους

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Ισπανία: Πέντε οι νεκροί - Εκατοντάδες άφησαν τα σπίτια τους

Πέντε νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν τη νοτιοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser ο δήμαρχος της Αλμερίας στην Ανδαλουσία. Το πέμπτο θύμα είναι ένας 58χρονος άνδρας από το Αλικάντε, που εντοπίστηκε στην κοινότητα Οριχουέλα

Παράλληλα, αεροδρόμια και δεκάδες δρόμοι παραμένουν κλειστοί για δεύτερη ημέρα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ το τρίτο θύμα είναι ένας άνδρας, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του που βρισκόταν σε μια σήραγγα «η οποία πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε».

Το παραπάνω έγραψε ο δήμαρχος της Αλμερίας Ραμόν Φερνάντες Πατσέκο στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας ότι ένας αστυνομικός κατάφερε να διασώσει δύο άλλους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, το θύμα είναι «ένας μεσήλικας άνδρας».

Δείτε το βίντεο:

Την Πέμπτη, δύο αδέλφια, ένας 61χρονος και η 51χρονη αδελφή του, έχασαν επίσης τη ζωή τους. Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στο χωριό Κοντέτ στην Καστίλλη-Λα-Μάντσα.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις γειτονικές περιοχές της Βαλένθια και της Μούρθια έχουν παρασύρει αυτοκίνητα σε πολλές πόλεις και έχουν υποχρεώσει εκατοντάδες κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένους αυτοκινητοδρόμους, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι βροχές έχουν προκαλέσει προβλήματα στις συγκοινωνίες. Τα αεροδρόμια της Αλμερίας και της Μούρθιας έκλεισαν σήμερα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του ισπανικού αεροδρομίου Aena.

Στις πληγείσες περιοχές κλειστά παρέμειναν πολλά σχολεία. Στη Βαλένθια συγκεκριμένα, όπου τα σχολεία είναι κλειστά από την Πέμπτη, περισσότεροι από 500.000 μαθητές έμειναν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Αυτοκίνητο χτυπά με δύναμη παιδί - Η συνέχεια είναι αδιανόητη (vid)

Θλίψη: Πέθανε γνωστός τραγουδιστής

Σχετικές ειδήσεις