ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στην επίθεση με φορτηγό στη Γερμανία: Τρομοκρατικό το χτύπημα λένε οι Αρχές (pics&vid)

Ανατροπή στην επίθεση με φορτηγό στη Γερμανία: Τρομοκρατικό το χτύπημα λένε οι Αρχές (pics&vid)
ASSOCIATED PRESS

Ως τρομοκρατική κρίνουν οι γερμανικές Αρχές την επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Λίμπουργκ, αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ένας άνδρας με κλεμμένο φορτηγό έπεσε πάνω σε πολλά αυτοκίνητα, τραυματίζοντας 16 άτομα.

Ο δράστης εξαπέλυσε την επίθεση το απόγευμα της Δευτέρας (07/10) και σύμφωνα με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης επικαλέστηκε πολλές φορές το όνομα του «Αλλάχ» προτού ρίξει το φορτηγό στα οχήματα, που ήταν σταματημένα σε φανάρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης - που επίσης τραυματίστηκε - συνελήφθη από τις Αρχές.

Το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας, μετέδωσε ότι ένας εξ αυτών βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση».

«Δεν έχουμε στη διάθεσή μας επαρκή στοιχεία για το υπόβαθρο» του συμβάντος, συνόψισε η γερμανική αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλέστηκαν γερμανικά ΜΜΕ, έκαναν λόγο περί αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του υπόπτου.

Αργά το βράδυ, το λευκό φορτηγό με ρυμουλκούμενο βρισκόταν ακόμη στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, με μέρος της μάσκας του διαλυμένο, ενώ οχήματα εταιρειών οδικής βοήθειας παραλάμβαναν ένα - ένα τα εννιά αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές, ανάμεσά τους ένα φορτηγάκι, όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Neue Presse ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι έξι άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ενώ 11 που ήταν πιο ελαφρά αφέθηκαν να φύγουν.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε σημειώσει πως «δεν αποκλείουμε απολύτως τίποτε» ως προς τα κίνητρα του υπόπτου.

Σε αυτό το στάδιο, επέμεινε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, «η έρευνα συνεχίζεται, με καταθέσεις μαρτύρων και συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων».

Κατά την εφημερίδα Frankfurter Neue Presse, ο οδηγός του φορτηγού εξήγησε πως ένας 30άρης, με γενειάδα και κοντοκουρεμένα μαλλιά, με βλέμμα «επίμονο» και «πιθανόν υπό την επήρεια ναρκωτικών», άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του οδηγού, ενώ το όχημα ήταν ακινητοποιημένο.

«Τον ρώτησα: τι θέλεις από μένα; Δεν είπε ούτε λέξη. Τον ξαναρώτησα, και τότε με τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο», αφηγήθηκε ο οδηγός, υπάλληλος εταιρείας εφοδιασμού, που παρά το σάστισμά του μετά την πειρατεία, άρχισε να ακολουθεί το φορτηγό του τρέχοντας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Απόλυτη ανατροπή και… παράθυρο για επιστροφή των Δώρων

Λέρος: Στη φυλακή οι γονείς - τέρατα που βίαζαν τα τρία παιδιά τους

Σχετικές ειδήσεις