ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν για Τραμπ: Δεν φταίει που δεν βελτιώθηκαν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

Πούτιν για Τραμπ: Δεν φταίει που δεν βελτιώθηκαν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ
Associated Press

Η Μόσχα δεν κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την αποτυχία βελτίωσης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί την βελτίωση των σχέσεων Ουάσιγκτον-Μόσχας στον προεκλογικό αγώνα του 2016, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε αραβικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Το γνωρίζουμε αυτό, από την προηγούμενη προεκλογική του εκστρατεία, οπότε είχε μιλήσει υπέρ της ομαλοποίησης των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, αλλά δυστυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς Al Arabiya, Sky News Arabia και RT Arabic.

«Αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι, καθώς βλέπουμε τι συμβαίνει στην εσωτερική πολιτική ζωή των ΗΠΑ» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Χρειάζεται ένα νέο σύνταγμα στη Συρία, που θα εγγυάται τα δικαιώματα όλων

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ένα νέο σύνταγμα στην Συρία, που έχει καταρτιστεί για το συμφέρον της χώρας, θα πρέπει να εγγυάται τα δικαιώματα όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya TV, συμφερόντων της Σαουδικής Αραβίας, ενόψει της πρώτης επίσκεψής του στο βασίλειο, μετά από δέκα και πλέον χρόνια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Σύριοι «αλληλεπιδρούν θετικά» με την ρωσική στρατιωτική αστυνομία και τον ρωσικό στρατό που έχει αναπτυχθεί στην Συρία, ενώ οι περισσότεροι Ρώσοι αστυνομικοί είναι μουσουλμάνοι από την ρωσική περιοχή του Βόρειου Καύκασου. Η Ρωσία είναι ουσιαστικός σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ- Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Η Μόσχα μπορεί να έχει έναν «ρόλο-κλειδί» στην Μέση Ανατολή

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη στον σταθμό Al Arabiya TV ότι η Ρωσία μπορεί να παίξει έναν “ρόλο-κλειδί” στην Μέση Ανατολή, καθώς έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τον Αραβικό κόσμο.

Ενόψει της πρώτης του επίσκεψης στο βασίλειο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι κανένας στην Σαουδική Αραβία ή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δεν επιθυμεί μία αντιπαράθεση με το Ιράν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι η Ρωσία εργάζεται για την οργάνωση μιας ελεύθερης ζώνης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όμοια με αυτή μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις - Δείτε πόσο και από πότε (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Σκοτώθηκε ο Αντώνης Αλεξόπουλος - Ήταν μόλις 26 ετών

Σχετικές ειδήσεις