ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος συναγερμός: Αστεροειδής θα περάσει τις επόμενες ώρες «ξυστά» από τη Γη

Παγκόσμιος συναγερμός: Αστεροειδής θα περάσει τις επόμενες ώρες «ξυστά» από τη Γη

Η Γη σύντομα θα τεθεί αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με έναν διαστημικό «επισκέπτη», καθώς ένας αστεροειδής με διάμετρο 34 μέτρα, είναι έτοιμος να περάσει από τον πλανήτη μας στην πλησιέστερη προσέγγισή του τα τελευταία 115 χρόνια.

Οι αστρονόμοι και οι επιστήμονες, σύμφωνα με το RT, μόλις την περασμένη εβδομάδα εντόπισαν τον αστεροειδή που φέρει την ονομασία 2019 TA7.

Πρόκειται να περάσει από τη Γη με ταχύτητα άνω των 36.200 χιλιομέτρων ανά ώρα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στις 01:53 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με στοιχεία του Jet Propulsion Laboratory της NASA.

Ο νέος ουράνιος επισκέπτης που εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως 34 μέτρα, ανήκει σε μια ομάδα πρόσφατα ανακαλυμμένων αστεροειδών.

Ο διαστημικός «βράχος» κάνει μία περιστροφή γύρω από τον Ήλιο κάθε 240 ημέρες και περνάει από τον πλανήτη μας περίπου μία φορά το χρόνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ωστόσο, η επερχόμενη προσέγγιση θα είναι η πιο κοντινή των τελευταίων 115 ετών. Θα περάσει σε απόσταση περίπου 1.496.690 χιλιομέτρων, 50 φορές δηλαδή πιο κοντά από την τελευταία διέλευσή του.

Ο ΟΗΕ ανησυχεί ιδιαιτέρως για τους ακανόνιστης πορείας και τροχιάς αστεροειδείς, όπως είναι ο 2019 TA7.

Η κύρια ανησυχία για τα επικίνδυνα διαστημικά αντικείμενα είναι ότι δεν μπορούμε να τα ανιχνεύσουμε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο χρόνος για μία «θωράκιση» σε μία μεγάλη απειλή.