ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη φρίκη: Αλυσόδεναν παιδιά και τα βίαζαν καθημερινά - Πάνω από 300 τα θύματα

Απίστευτη φρίκη: Αλυσόδεναν παιδιά και τα βίαζαν καθημερινά - Πάνω από 300 τα θύματα
VIDEO GRAB/REUTERS

Δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπου νους το μέγεθος της κτηνωδίας.

Σε σπίτι τρόμου είχε μετραταπεί ένα κοραντικό σχολείο το οποίο εντόπισε η αστυνομία όπου 70 άνδρες κρατούσαν αλυσοδεμένα 300 αγόρια, τα οποία βιάζαν καθημερινά.

«Στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι ηλικίας 7 έως 40 ετών εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες», δήλωσε ο Σανούσι Μπούμπα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα. «Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωποι και ταπεινωτική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

«Ενημερωθήκαμε ότι οι κρατούμενοι εδώ είναι περισσότεροι από 300 και εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν, εξεγέρθηκαν», εξήγησε ο ίδιος.

Αυτό που κάνει το μέγεθος της φρίκης ακόμα μεγαλύτερο είναι πως το συγκεκριμένο σπίτι, όπου μαρτυρούσαν καθημερινά οι ανήλικοι, χρησιμοποιούνταν ως σχολείο!

«Κάποιοι από τους κρατούμενους δραπέτευσαν, ενώ περίπου 60 άλλοι παρέμειναν στο σημείο», κατέληξε η ανακοίνωση του εκπροσώπου της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες οι Αρχές είχαν εντοπίσει ένα ακόμη κορανικό σχολείο, στην περιοχή Ριγκάσα, επίσης στην Καντούνα.

Ο βορράς της Νιγηρίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, διαθέτει πολλούς «οίκους αναμόρφωσης», περισσότερο ή λιγότερο επίσημους, που προσφέρουν μια αυστηρά θρησκευτική παιδεία.

Οι γονείς ορισμένων θυμάτων που προέρχονται από την Καντούνα, τους οποίους κάλεσε η αστυνομία, «συγκλονίστηκαν και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους» όταν είδαν την κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν τα παιδιά τους, διότι δεν είχαν την παραμικρή ιδέα γι'αυτό που ζούσαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Αυτοί πήγαιναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τρόφιμα στα παιδιά τους και τους επιτρεπόταν να τα βλέπουν μόνον μία φορά στους τρεις μήνες.

Το δράμα του Βορρά

Αναφερόμενη στον βορρά της Νιγηρίας, η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 240.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από εκεί λόγω των κλιμακούμενων επιθέσεων από ένοπλες οργανώσεις.

Περισσότεροι από 40.000 έχουν διασχίσει τα βόρεια σύνορα και έχουν περάσει στον Νίγηρα τους τελευταίους 10 μήνες, ενώ περίπου 200.000 έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Νιγηρίας, σύμφωνα με την UNHCR.

«Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν ασφάλεια, να γλιτώσουν από τις επιθέσεις που διαπράττουν στα τυφλά ένοπλες οργανώσεις εναντίον ανδρών, γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Μπάμπαρ Μπάλοχ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι για τις οργανώσεις αυτές δεν γνωρίζουμε πολλά και είναι διαφορετικές από την ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ που τρομοκρατεί εδώ και χρόνια την περιοχή.

Ωστόσο οι οργανώσεις αυτές δείχνουν να είναι καλά εξοπλισμένες και οργανωμένες, πρόσθεσε.

Κάποιοι από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τις πολιτείες Σόκοτο, Ζαμφάρα και Κάτσινα για να γλιτώσουν από την βία αναφέρουν απαγωγές, βασανιστήρια, εκβιασμούς, δολοφονίες, βιασμούς και την καταστροφή σπιτιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετά το αιματοκύλισμα στην Συρία έρχεται η Κύπρος και το Αιγαίο;

Τραμπ σε Ερντογάν: Τερμάτισε τώρα την εισβολή στη Συρία - Κυρώσεις στην Τουρκία επέβαλαν οι ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις