ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σάλος και οργή με βίντεο του ABC - Έκανε… μάγκα τον μακελάρη Ερντογάν

Συρία: Σάλος και οργή με βίντεο του ABC - Έκανε… μάγκα τον μακελάρη Ερντογάν

Την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε αλλεπάλληλα εγκλήματα πολέμου στη Βόρεια Συρία, το ABC News δε διστάζει να παίξει με τις ζωές χιλιάδων αμάχων Κούρδων.

Το αμερικανικό δίκτυο έπαιξε ένα βίντεο στον τηλεοπτικό αέρα με τον παρουσιαστή Tom Llamas να το προλογίζει ως «πλάνα» από την επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εναντίον Κούρδων πολιτών.

Η Τουρκία πράγματι προελαύνει στη βόρεια Συρία με αμάχους να έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο τα συγκεκριμένα πλάνα που παρουσίασε το αμερικανικό δίκτυο ως «ντοκουμέντο» είναι ψευδή.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για αποκομμένο βίντεο από στρατιωτική επίδειξη όπλων στην πόλη West Point στο Κεντάκι, που δημοσιευθήκαν αρχικά στο YouTube το 2017!

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πράγματι το ABC έκανε μοντάζ προς ίδιον όφελος για δημιουργία περισσότερων εντυπώσεων εναντίον του Τραμπ, ωστόσο ζήτησε συγγνώμη.

«Το βίντεο αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις. Ζητούμε συγγνώμη, ήταν λάθος», ήταν η απάντηση των ανθρώπων του ABC στο Gizmodo.

Φυσικά, η Τουρκία δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός μέσα από ανάρτηση του πρακτορείου Anadolu, το οποίο κάνει λόγο για ψευδείς καμπάνιες ενημέρωσης σχετικά με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Αγοράκι 2,5 ετών πνίγηκε από φαγητό σε παιδικό σταθμό

Σχετικές ειδήσεις